Widzieliście wiadomość na stronie rockstar? Szukają testerów językowych. Smutno troche, mam nadzieję, że będzie można jednak pograć normalnie.
Gra będzie w języku Polskim i to jest oficjalnie potwierdzone przez Rockstara ; D.
Nie wiem jak oni to sobie wyobrażają. Napisy? Chyba jedynie kinowe tłumaczenie. No bo chyba nie głosy :D
Jak zrobią dubbing to będzie kicha, bo gra straci klimat, więc napisy..to jest najlepsza opcja.
Dla mnie nawet tłumaczenie żartów na polski w napisach wydaje się niepoważne, ale suby to można akurat wyłączyć więc nie rozpaczam. Trzeba dać żyć innym.
Tłumaczenie gier typu RDR było by zbyt czasochłonne, ale już niemal każda szanująca sie gra ma dubbing pl, ja osobiście wole napisy, po za tym dubbingu nie można wyłaczyć, ja już nie mam nic do gadania.
yyyy...nie? Każda szanująca się gra ma dubbing pl? No to zaczynamy listę, Need for Speed Underground 2 (inne chyba też) nie ma dubbingu, a gra jest świetna. Max Payn, jak znasz wersję z dubbingiem to mi daj. Kiedyś gry miały dubbing, dzisiaj już się nie opłaca tego robić. Proszę więc, nie opowiadaj głupot ;)
"Max Payn, jak znasz wersję z dubbingiem to mi daj." - Max Payne ma dubbing. Za Maxa jest Radosław Pazura i to chyba jednyny w miare sensownie obsadzony bohater tej gry.
Na stronie Rockstara była informacja o zgłoszenie się do pracy na stanowisko testera..wymogi to bardzo dobre znanie języka Polskiego oraz Angielskiego. O co tu chodzi ? hm..napisałem, wyżej.
Jeśli masz facebooka to wejdź i tam piszę..https://www.facebook.com/gtafive.forum ; ).
"Ostatnio informowaliśmy was o tym, że oddział Rockstar Lincoln poszukuje osób biegle posługujących się językiem polskim, które miałyby dołączyć do ich grona.
Było wiele pogłosek i nie do końca wiedzieliśmy czy chodzi o tłumaczenie gier na język polski. Dziś już wiemy! Rockstar Lincoln oficjalnie potwierdził że w nowych grach pojawią się nowe języki w tym polski, chiński, japoński oraz rosyjski. Tak więc można być pewnym że pojawi się oficjalne polskie tłumaczenie w Grand Theft Auto V prosto od Rockstara."
Znowuż wyczytałem takie cuś: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/01/gta-v-po-polsku-wedlug-plotek-ni c-z-tego, choć to niby plotka, aczkolwiek niepokojąca.