PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Pytanie do konsolowców. Kupicie drugi raz ten tytuł na next geny?
Mają być nowe pojazdy, bronie, inteligentniejsi przechodnie i lepszy system uszkodzeń pojazdów. No i oczywiście wyraźniejsze tektury (głównie wody, deszczu i roślinności).

Ja sie zastanawiam. Niepokoją mnie plotki mówiące o tym że napady i dlc do singla pominie PS3 i X360. Że to wszystko pojawi się tylko na nowszych sprzętach. Jeśli to się okaże prawdą to chyba kupię wersję na PS4.

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Pewnie ze kupię może nie na premierze jak w przypadku ps3 ale niebawem,bo co i jak co to wciaż GTA V będzie a nie kolejna cześć więc już dawno ograna a co do DLC to słyszałem coś o zombie coś typu Undead Nightmare z RDR więc zobaczymy co to będzie ;)

ocenił(a) grę na 9
mere

Mnie się nie podoba pomysł z zombie. Gra zatraci gangsterski klimat. Podobno zombiaki najpierw wyjdą na next geny a kilka tygodni później na old geny. Ale to tylko plotki.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

na pewno nie kupie ponieważ nie mam zamiaru znowu kupywać nowej konsoli (mam ważniejsze wydatki)

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Ale będziesz musiał kupić jeśli będziesz chciał zagrać w fajny, duży dodatek do singla albo napady jeśli te wyjdą tylko na next geny i PC:)
Tryb online na PS3 i X360 zbyt wiele już na siebie nie przyjmie ale singla nadal powinni wzbogacać.

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

PS4 kosztuje teraz około 1500 zl więc tanio jak na taki sprzęt. Jeżeli się interesujesz tym tematem ja już dawno zakupiłem PS4 i nie żałuję choć i tak więcej gram na ps3 bo biblioteka gier jest o wiele większa ale 4 musi się rozkręcić

ocenił(a) grę na 9
mere

Dla wielu oznacza to wydanie całej wypłaty. To Polska.
W X-kom PS4 stoi za 1460 zł. Do tego trzeba jednak doliczyć ok. 230 zł za GTA V i 200 zł za roczny abonament by grać w sieci.
Mam nadzieję że te duże rzeczy (napady i dlc do singla) wyjdą także na old geny. Może w formie płatnych dodatków ale wyjdą. Nie można teraz tak po prostu olać 34 000 000 graczy/posiadaczy kopii.

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Rozumiem ale konsola wyszła rok temu sam ją kupiłem całkiem nie dawno ale ze względu że nie ma na niej żadnych fajnych tytułów i w tym roku to sie nie zmieni raczej, sam mam kilkanaście konsol i kilkaset gier i wiem ile to hobby kosztuje, ale w Polsce ludzię wolą przepić albo przejarać pieniadzei narzekaja ze nie ma ja na nic,ich wybór każdy ma jakieś zainteresowania. Co do PS3 myślę że jeszcze z rok czy dwa i PS3 już się liczyc nie będzie niestety, ale biblioteka gier na ten sprzęt miażdzy:)

ocenił(a) grę na 9
mere

PS3 ma być wspierane jeszcze 2 lata.

ocenił(a) grę na 10
mere

ja oszczędzam piniądze na ubrania żarcie mój mototrower a nie przepijam :)

PS3 ma być wspierane jeszcze 2 lata.
to jestem w d**** (za 2 lata)
bo kompa to mam pożal się boże
w ps4 też jest abonament za online przeciż to play station store trzeba mieć??

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Spoko każdy ma różne hobby mówie tylko jak większość polaków robi,ja także sam sie utrzymuje wiem coto znaczy ;)
Żeby grać online na ps4 trzeba mieć ps+niestety taki wymóg, biblioteka gier na ps3 jest ogromna sam mam tyle zaległości ze masakra uważam że pobawisz się przy niej dlużej jak 2 lata pozdro

ocenił(a) grę na 10
mere

no to widzisz wole poczekać z jakie 4 lata
nie jestem pełnoletni nie utrzumuje się sam (sory za złe zrozumienie) ale pracuje, i swoich piniędzy nie wydaje tylko na gry itd.. tylko na ważniejsze rzeczy np: ubrania

ocenił(a) grę na 10
mere

Gry z PS3 działają na PS4?,ciekaw jestem bo jedni mówią to,drudzy siamto i sam nie wiem.

ocenił(a) grę na 9
Wielki_Krytyk_

Nie działają.

Jedynie re-edycje gier z PS3 na PS4 do zakupu w PS Store (wybrane tytuły) lub gra w chmurze - jednak o tym cicho ostatnio się zrobiło.

ocenił(a) grę na 10
mere

wole poczekać pare lat aż zejdzie do 8 stów

użytkownik usunięty
sadzik444

To może zacznij już lepiej odkładać na kolejną generacje konsoli :) Bo jak PS4 (nowe) zejdzie do 800 to na rynku pojawiać będzie sie już kolejna ulepszona wersja PS.

ocenił(a) grę na 10

to może wtedy kupie wypasionego peceta :)

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Sony twierdzi że PS4 będzie na rynku 10 lat. Nie stanieje tak szybko bo już dziś jest dość tanie jak na taki sprzęt. Za 1450 zł można dostać.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

to może zejdzie do 700 :) a używane po 600 :)

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Ja kupie PS4 i GTA V po raz drugi ale tylko wtedy kiedy zaoferuje coś naprawdę mocnego i czego już na PS3 i X360 nie będzie. Zależy mi na singlu bo online nie lubię. Nudny jest i jeszcze te błędy techniczne.
W singla bawię się codziennie. Wymyślam sobie zajęcia. Dziś mam zamiar przewieść krowę do centrum miasta nie używając przy tym buldożera:D
Potem powtórzę misję "Podsumowanie" by przywłaszczyć sobie terenówkę o nazwie Mesa merryweather. Następnie spróbuję ukraść Titana z bazy wojskowej (w online jest dostępny na każdym lądowisku a w singlu niestety nie). Mam też zamiar nauczyć sie finezyjnych tricków kaskaderskich na motorze i bmx:)
Jest co robić. Ta gra ciągle zaskakuje. Dopiero przedwczoraj dowiedziałem się że można przewozić palety z pudłami wózkiem widłowym, że można wejść do małej wytwórni prochów nad sklepem przy pustyni, że można lądować na wodzie helikopterem Swift i kilka innych smaczków.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

u mnie jest tak samo

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Niestety okazało się że nie da sie zdobyć terenówki merryweather przez powtarzanie misji. Musieli coś zmienić w jakimś patchu:(
By ją mieć musiałbym zacząć grę od nowa, zrobić misje "Podsumowanie" i wtedy wjechać nią do garażu gdzie sie zapisze. Trudno.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

a ja tam jescze nigdy nie powtarzałem misji a samochody to zreguły kupowałem na necie :)
a titan to co bo sam nie wiem:)

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Ale tego wozu nie kupisz nigdzie i nie znajdziesz. Jest tylko w misjach i należy od organizacji ochroniarskiej w skład której wchodzą najemnicy.
Titan to ten samolocik transportowy w wojskowych barwach. W online jest na każdym lotnisku a w singlu trzeba go ukraść z bazy wojskowej. Jest to trudne bo ten samolot jest powolny. Da się to zrobic ale trzeba się postarać.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

aha ja ostatnio znalazłem wrak samolotu na dnie oceanu :)

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Wraków jest kilka i to nie tylko samolotów. Są czołgi, jakieś konstrukcje, stare batyskafy, ufo i wraki okrętów. Jest także szkielet jakiegoś stworzenia i zamknięty tajemniczy właz z którego wydobywa się światło.
Podobno w GTA V na PC, PS4 i X1 ba być więcej niebezpiecznych ryb.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

czołga wraki widziałem właz też jest to nawiazanie do the lost

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Są dwa włazy. Jeden nawiązuje do serialu "Lost" ale drugi jest bardziej tajemniczy. Jest głęboko. Po zbliżeniu sie do niego wyświetla sie komunikat o zbyt dużym zanurzeniu. Oświetlają go 4 lampki i wchodzą do niego dwie rury. Ciekawa sprawa. Może rozwiążą tę zagadkę w dlc do singla:D

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

może :D

ocenił(a) grę na 9
sadzik444

Jak dlc do singla wyjdzie tylko na next geny to sie wqrwię.

Penguin27

Na bank zrobią z Easter Egg-a cały dodatek.

Będzie pewnie nowa postać z odzielnym scenariuszem, ale powiązana z głownymi postaciami z Gta V.
Może Lamar ? Może znowu pobawimy się wy walki gangów jak w Gta San Andreas ?
Zobaczymy, ja jestem pewny że R* coś wymyśli na Next Geny takiego że popuszczą zwieracze, dlatego chyba planuje kupić.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

Nie mam nawet next gena więc nie.

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Jeszcze tylko 55 dni do premiery GTA V na PS4. Żal mi PC-owców którzy muszą czekać ponad 4 miesiące. Już wszyscy konsolowcy to do świąt ograją a oni nadal będą czekać. Rockstar jest bezlitosny.

Obecnie mam problem ze sprzedaniem PS3 wraz z GTA V:/
Biorę tylko 600 zł i dorzucam kabel hdmi. Nie sądziłem że będzie to takie trudne. Będzie trzeba za kilka dni o kapkę obniżyć tę kwotę:(

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Już za 30 dni;)

Penguin27

Specjalnie kupiłem PS3 dla GTAV i RDR, także specjalnie kupiłem PS4 dla GTAV. Oczywiście że kupię! :D

ocenił(a) grę na 9
FRYCEK

Fajnie że do końca tego roku będzie można na PS4 słuchać mp3 z usb w trakcie gry.
Muza w GTA V mi się nie podoba. Chętnie odpalę swoją w czasie grania. Będzie też wsparcie dla you tube (share):D

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

Już za 16 dni:)

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

11 dni:)

ocenił(a) grę na 9
Penguin27

6 dni:)

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

już jutro!

ocenił(a) grę na 9
Danielak_Lucek

Pierwsze recenzje i oceny są bardzo dobre. Zagrasz jutro?

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

nie no co Ty, aż tak dobrze nie mam, zamówiłem PS4 w zestawie z GTA chyba dopiero w pt odbiorę i zagram :)

ocenił(a) grę na 9
Danielak_Lucek

Ja może jutro. Od wczoraj mam zarezerwowany zestaw PS4 + GTA V za 1699 zł. Czekam jednak na jakieś polskie recenzje. Chcę wiedzieć czy w tym nowym GTA V jest więcej NPC. Jeśli tak to kupuję bez wahania. Może stworzę kanał na YT i będę robił proste w przekazie filmiki takie jak użytkownik "sly shooter". Lubię jego filmiki. W tej prostocie jest urok.

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

jak kupuję tak czy siak, a Ty już wcześniej grałeś na starszej konsoli?

ocenił(a) grę na 9
Danielak_Lucek

Grałem. Singla mam zaliczonego na 100% a w trybie online mam 166 poziom i zaoszczędzone 10 milionów. Kupiłem tam wszystko co było do kupienia.
Mój PSN: Theli24.
Teraz nie będę grał w online bo szkoda mi kasy na PS Plus. Zaczekam aż wyjdą napady.

ocenił(a) grę na 9
Danielak_Lucek

Zobacz co nas czeka:D
Uwaga spojler!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ASkopqEklWI
Można być też zwierzakami lądowymi:)

ocenił(a) grę na 10
Penguin27

Na PC