http://www.rockstargames.com/newswire/article/52365/gta-online-heists-new-traile r-and-info
Data wydania: prawdopodobnie po premierze gry na PC (27 styczeń 2015).
Jak widzicie pojawi sie hydra, hunter, terenówka z działkiem, lotniskowiec, nowe bronie i wiele więcej:)
bedzie przychodzić jako bezpłatnej aktualizacji do Xbox One, Xbox 360, PS3 i PS4. and PC. Będą to czteroosobowe napady...
Mam nadzieję że tak choć jestem pełen obaw ponieważ taka hydra ma się znajdowac na lotniskowcu czyli nowej lokalizacji. Nie wiadomo czy po skończeniu napadów te wszystkie pojazdy pozostaną w grze. To samo dotyczy tych lokalizacji. Ale wydaje mi sie że tak. Będą albo do kupienia albo będą gdzieś stały. Może być tak że część z nich będzie tylko w GTA Online (np. terenówki z działkami obsługiwane przez dwóch graczy).
Rockstarowi bardziej zależy na online niż na singlu więc pewnie jakiś pojazd będzie tylko w online. Oby to nie był hunter i hydra. Zresztą z trailera wynika że klasycznego huntera nie zobaczymy. On był wzorowany na śmigłowcu Apache a ten na trailerze jest wzorowany a ruskim śmigłowcu bojowym Mi-24. Widać też zupełnie nową maszynę czyli helikopter wzorowany na Bell UH-1 Iroquois. On też może być tylko w online ponieważ na trailerze widać jego działko obsługiwane przez drugiego gracza (pierwszy to pilot). W singlu nie będzie miał więc zastosowania. Obym się mylił.