PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49072
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Jakich spodziewacie się nawiązań do części poprzednich? Co prawda R* neguje jakoby miały się pojawić postacie z
3, Vice City i San Andreas, dopuszcza jedynie obecność charakterów z 4 (a może też z EfLC choć chyba nie zostało to
wprost powiedziane), ale pomarzyć można przecież.

Ze screenów i trailera Franklina można wywnioskować, że powrócą gangi Ballas i Grove Street. Prawie na pewno
Franklin będzie członkiem Grove Street. Ciężko w takim razie wyobrazić sobie braku jakiejś wzmianki o braciach
Johnson. Mam nadzieję, że dzielnica Ganton się pojawi na mapie. Fajnie by było gdyby dało się kupić dom
Johnsonów jako tzw. savehause. Super ciekawostką by było odwiedzić pobliski cmentarz na którym spoczywają
Brian i Beverly Johnson.
Jestem prawie pewien że gdzieś w jakimś mieszkaniu będzie można znaleźć leżące płyty raperów OG Lock czy Mad
Dogga, może syn Michaela u siebie w pokoju takie będzie posiadał, albo Franklin w swojej kryjówce. A może Mad
Dogg nadal będzie mieszkał na wzgórzach Vinewood?
Ciekawa wydaje się przeszłość Michaela. Gość dość majętny, podejrzewam że mógł w przeszłości pracować dla
rodziny Leone w Liberty City. Po prostu pasuje mi na gościa, który współpracował z włoską mafią.

Pewna jest obecność gangu motocyklowego Lost z 4 i dlc do 4. Dla mnie to świetna wiadomość, mam do nich
sentyment po świetnym The Lost and Damned (które dla mnie jest lepsze fabularnie od podstawki). Na trailerze
Trevora widać jak ten świr leje gościa w kurtce gangu Lost MC, poza tym na jakimś screenie widać graffiti na murze z
logiem motocyklistów. Nie ukrywam, że ucieszyłbym się ze spotkania z Johnym Klebitzem, szefem Lost MC z Liberty
City.

Na jednym z artworków http://www.igta5.com/images/gta-v-poster-female-cops-and-robbers.jpg znajduje się laska w
koszulce Love Fist - bandu znanego z Vice City. Kto wie - może dane nam będzie odwiedzić ich koncert.

Na jednym ze screenów bodajże z Trevorem widać neonowy szyld Bahama Mamas - klub ten znajdował się 4 w
Liberty City. Zdaje się że imprezowe imperium Gay Tony'ego rozwinęło się na zachodnim wybrzeżu.

Mowa była o tym, że ktoś może pojawić się ktoś z GTA 4. Osobiście liczę na pokręconego jamajczyka Jackoba,
właściwie jedyną postacią, poza Johnym Klebitzem, do której mam sentyment.

A Wy co wypaczyliście na screenach i trailerach? Co byście chcieli zobaczyć lub kogo spotkać z poprzednich części?
Zapraszam do dyskusji!

wit_85

Hmm z tego co się dowiedziałem ma nie być żadnej postaci z gta 3 vc i san andreas ale muszę się z Tobą zgodzić że fajnie by było gdyby się jednak pojawił gdzieś CJ czy Sweet... z tymi płytami Mad Dogga to mnie zadziwiłeś ale było by super jak by się pojawiły takie szczegóły jak te same groby schody budynki itd nie możliwe że nie będzie żadnej mowy o postaciach z gta san andreas hmm no nie wiem zobaczymy ale ja się doczekać już nie mogę :) ciekawe co z wersją na PC