PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49079
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

PC

ocenił(a) grę na 7

Czy ktoś wie czy to się ukarze na pc.

ocenił(a) grę na 10
AnthonyCole

Dołączam się do pytania..

ocenił(a) grę na 10
AnthonyCole

Rockstar wypowiadał się, że aktualnie pracują nad wersjami na konsole (xbox360 i ps3). O PC nie wspominali jak narazie nic. Ale i tak sądzę, że V wyjdzie na PC. Zapewne po długim czasie tak jak to było z IV ale wyjdzie :)

ocenił(a) grę na 10
novak90

A mnie osobiście wydaje się że nie wyjdzie na PCty. Będzie podobnie jak z Red Dead Redemption. Wszyscy mieli nadzieję że Rockstar ulegnie pseudofanom, lecz tak też się nie stało. Może ludzie w końcu zaczną kupować konsole (X-Box, PS).

ocenił(a) grę na 7
Beny97

Gorzej jak kogoś nie stać.

Beny97

jak Rockstar da kasę na konsole to może ludzie będą kupować.

ocenił(a) grę na 10
Beny97

Tyle że seria GTA od zawsze gościła na komputerach (wyjątek to "Liberty City Stories" i "Vice City Stories" plus części na konsole przenośne). Nawet epizody do GTA IV mimo iż miały być "exclusive" wyszły w końcu na PC. Poza tym uwielbiam osoby które piszą w stylu "kup konsole i się ciesz", tyle że taka konsola to spory wydatek plus cholernie drogie gry na nie a za kila lat i tak będę musiał kupić nową generację konsoli.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pionas666

Inna sprawa jest taka, że jak już wyjdzie na komputery, to może wymagać dość mocnego sprzętu (zwłaszcza, jeśli chce się mieć stuprocentową jakość). Pamiętam, że wiele osób narzekało na to przy premierze GTAIV. Sama gra na pewno w końcu pojawi się na pecetach. Biorąc pod uwagę 8 miesięcy różnicy przy poprzedniej odsłonie, teraz pewnie będzie pełny rok, więc obstawiam jesień 2014.

pionas666

jestem podobnego zdania.
konsola jest od przyjemnosci grania:)

i nie mowcie mi ze kogos nie stac.
bo wydac 2000zl na PC ktory za 3 miesiace sie zestarzeje i graficznie nie bedzie dawal rady to mozna.
a kupic uzywana konsole ktore mozna teraz dostac zarowno PS3 i XBOX360 za 500 PLN to juz wielki problem...

to jakas hipokryzja:)

ocenił(a) grę na 10
confused_bastard

To twój punkt widzenia. Komputer owszem może się zestarzeć ale wtedy wymienia się po prostu części na nowe, tak samo jak kupuje się nową konsolę. Natomiast ceny na gier na konsole mają strasznie wysokie ceny (200 zł wzwyż zazwyczaj) i to jest ten mankament. I nie nie jestem hipokrytą ;-)

pionas666

wymieniasz czesci na nowe - w sensie upgrade'u
rozumiem i zgadzam sie...
ale patrzac na konsole to moge powiedziec ze mam xbox 360 od stycznia 2008 i caly czas wszystie gry wydawane prezentuja sie tak samo:)
wiec nie mozna powiedziec ze starzeje sie jak komputer:)
a pokaz mi to samo na PC :)

200zl to sporo - w tej kwestii sie zgodze:)

ocenił(a) grę na 10
confused_bastard

Coś w tym jest że konsole się nie starzeją i każda gra musi chodzić płynnie. Producent musi się dostosować. Z PC znowu jak mu coś nie pyknie to po prostu podniosą wymagania. Największym plusem w PC jest dostępność piratów w sieci i instalacja bez większych problemów typu przerabianie konsol itp.

ocenił(a) grę na 10
confused_bastard

Tu się zgodzę bo konsole nie wymagają "upgrade'ów" i można na nich grać we wszystko co wyjdzie. Osobiście sam bym chętnie jakąś zakupił ale z drugiej strony jest niewiele tytułów na konsole które mnie interesują.

pionas666

Rzeczywiście nie wymagają "upgrade'ów", ale obecnie konsole nie różnią się tak bardzo od komputerów. Kiedyś wkładało się płytę do konsoli i gotowe, możesz grać. Dzisiaj jest inaczej - wkładasz płytę, instalujesz grę, ściągasz aktualizacje do gry, instalujesz aktualizacje, oddzielnie wpisujesz jednorazowy kod, który odblokuje np. multiplayer (czyli zabezpieczenie przeciw grami używanymi), raz na jakiś czas ściągasz i instalujesz aktualizacje systemu itd. Wiem jak jest, bo sam mam PS3 i czasem od tego wszystkiego idzie sobie w łeb strzelić. Z cenami to też niestety prawda. O ile gry sprzed roku czy dwóch czasem możesz wyrwać poniżej stówki, tak nówki to prawdziwy koszmar. Ostatnio napalony na The Last of Us pobiegłem i wydałem 250 zł (a w niektórych sklepach cena wynosiła nawet 279 zł). Tragedia.

ocenił(a) grę na 10
confused_bastard

Chciałbym zauwarzyć, że piękno w komputerach jest takie, że nie musisz kupować go za 2000 zł, tylko możesz go poskładać z choćby używanych części. A jeżeli umiesz dobrze szukać to możesz znaleść dobre części w niskiej cenie.

confused_bastard

Hipokryzją jest Twoja wypowiedź pomimo niewiedzy. Wiesz ile kosztuje mnie ROCZNIE upgrade PCeta? 200-350zł i śmiga mi praktycznie wszystko na full. Zakładając przy tym, że na gry wydaje dwa razy mniej i nie płace dodatkowego abonamentu za internet w konsoli oszczędzam dużo. Nie mówiąc o tym, że na komputerze gra się jak dla mnie po prostu wygodniej

użytkownik usunięty
confused_bastard

plus ekran za 1,5 tysi

ocenił(a) grę na 10
pionas666

2500 zl to kwota ktora pozowli zlozyc komputer na gry 13/14 rok w ultra detalach od podstaw

ocenił(a) grę na 9
AnthonyCole

R* to zbyt duża firma by sobie odpuściła wersje PC nawet jeśli zostanie spiracona to i tak duża liczba osób kupi GTA V nawet dla zabawy online trudno mi uwierzyć by R* zrezygnował z wersji PC wydając swoją perełkę oraz ikonę Rockstar Games.GTA to zbyt solidna seria by została ominięta na wersje PC nie chce mi się w to wierzyć jak dla mnie PC wyjdzie na 100% a jak nie wyjdzie to trudno i tak konsoli nikt nie będzie specjalnie kupował dla jednego tytułu.Pozdrawiam fanów gta :) no i również czekam na oficjalne info w sprawie gta v które pewnie wyjdzie po kilku miesiącach po premierze możliwe że 2014 roku elo.

DemiaN

Muszę Cię pocieszyć (sam się cieszę jak cholera) na szczęście wyjdzie na PC, ale późno i to jest ten minus, drugim minusem może być to, że nie pójdzie na dużo komputerach (w tym na moim) z powodu wymagań, a trzeci minus to może ta gra kosztować majątek.

ocenił(a) grę na 9
silver102

Jeśli chodzi o cenne no to to może być problem bo bardzo chce kupić tą grę nawet ze względu na zabawę online ale jeśli cenna będzie kosmiczna no to chyba sobie odpuszczę kupno a na wymagania nawet się nie patrzyłem więc dlatego zapytam czy gdzieś są podane?Elo

użytkownik usunięty
AnthonyCole

wyjdzie na 100% na PC, wystarczy tylko troszkę poczekać, to że większość i tak z neta ściągnie pirata nie znaczy że Rockstar nie zarobi grubych pieniędzy na komputerowej wersji, oni dobrze o tym wiedzą.