Tutaj wpisujmy nasz ranking części z serii GTA.
1. Vice City
2. III
3. Episodes From Liberty City
4. IV
5. San Andreas
6.II
7. I + London 1969
1. IV.
2. San Andreas.
3. Vice City.
4. III.
5. The Lost And Damned.
6. The Ballad of Gay Tony.
7. Vice City Stories.
8. Liberty City Stories.
9. Chinatown Wars.
10. Advance.
11. I.
12. II.
13. London 1969.
14. London 1961.
Przypuszczam, że za chwilę V wskoczy w moim rankingu na I miejsce.
Vice city chyba ze 4 razy, trójke ze 3 razy, Ballad of gaya 2 razy, san andreas raz , czwórka raz, Lost & Damned raz.
W GTA 2 to chyba dłuzej niz w czwórke grałem,jeszcze na PS ONE,czy na czym ona tam była,ale jej chyba nie dało sie przejsc i zapisywac stanu gry tak jak pózniejsze częsci .W vice city stories i liberty city stories nie grałem,bo nie wyszły na PC, tak jak czajantałn łors.A advance to chyba to samo co jedynka tylko na gameboya.Jedynki nie widziałem.A czym różniło się London 1961 od 1969?
1. GTA + The Lost and Damned + The Ballad of Gay Tony - zaliczam epizody do IV ponieważ powiązane są fabularnie i akcja dziej się w tym samym mieście więc można to potraktować jako jedną całość.
2. San Andreas
3. Vice City
Grałem w każdą z pozostałych części łącznie z tymi na PSP, ale uważam że wyżej wymienione są najlepszymi odsłonami GTA.
Po premierze GTA V zapewne zajmie drugie miejsce w moim rankingu. IV ciężko będzie zrzucić z tronu, Rockstar wysoko zawiesił sobie poprzeczkę.
1 GTA: San Andreas
2 GTA 4
3 GTA: Vice city
4 GTA: LCS
Jak wyjdzie 5 to pewnie na 1 miejsce skoczy
1. GTA Vice City
2. GTA San Andreas
3. GTA The Ballad of Gay Tony
4. GTA IV
5.GTA I
6. GTA III
7. GTA The Lost and Damned
8. GTA II
W pozostale niestety nie gralem...
1.GTA IV razem z GTA EFLC
2.GTA Vice City
3.GTA SanAdreas
Grałem też w GTA III ale brak mapy mnie wnerwiał i nie przeszedłem całej gry.A i jeszcze jedno GTA rządzi.Elo
1. San Andreas
2. Vice City
3. Gta II
4. Gta IV
W resztę nie grałem, przy pierwszej części nie miałem chyba nawet komputera.
1.Vice City ( może piątka przebije?)
2.Trójka (Nowy York słabiej przedstawiony niż w czwórce ale ciekawsza historia)
3.Ballad gay of tony ( aż Vice city sie przypomina )
4.San Andreas ( fajne miasta i tereny wiejskie,ale cała jakby niedorobiona,grafika,choćby dźwięki broni)
5.Czwórka ( można powiedzieć szaro i nudno,ale jak gta to gta,)
6.Lost & Damned (słabsze niż ballad gay)
7.GTA 2 & GTA Londyn ( fajnie jakby kiedyś nowe gta było znów w londynie albo jakiejś charakterystycznej stolicy europejskiej i z prawdziwymi markami aut,a nie Streche,Sentinele)
8.GTA 1
Z tego co widze na screenach to pewnie 5 bedzie na pierwszym miejscu, nie chodzi mi tu o sama grafike, ale poprostu na screenach widac duze mozliwosci, powrot rowerow i samolotow, zarabiste miejscowy w ktorych moglyby byc niezle misje, duza mapa ktora nie tylko daje wiecej miejsca do jazdy ale moze tez zaoferowac ciekawsze misje.
1: GTA IV
2: EFLC
3: San Andreas
4: GTA 3
5: reszta, vice city jakos mi nie przypadlo do gustu, jedyna rzecz ktora pamietam ze byla fajna w VC to ze policja czasami kogos gonila i mozna bylo pomoc policji poprzez pobicie tej osoby.
Fabularnie przeszedłem tylko GTA III, San Andreas i GTA IV, ale grałem w prawie wszystkie. Tak prezentuje się mój ranking:
1. GTA IV
1. GTA: San Andreas (na tym samym miejscu)
3. GTA: Vice City
4. GTA III
5. GTA 2
6. GTA
7. GTA London 1969
1. GTA IV - uwielbiam Nico. Po prostu rewelacyjna postać.
2. GTA: Vice City - te jaskrawe kolory, ten klimat słonecznego Miami.
3. GTA 2 - moja pierwsza część serii, w jaką grałam. Mam do niej ogromny sentyment.
4. GTA III - jedyny minus to brak głosu głównego bohatera.
5. GTA: San Andreas - trochę przesadzili z tymi możliwościami, jak zmiana fryzury itp., ale miło wspominam jazdy na motocyklu po pustynnych drogach oraz fabułę gry.
6. GTA - nie zachwyciła mnie za bardzo, można pograć, ale nie wracam do niej, jak do dwójki.
7. GTA London - to samo co wyżej.
1. GTA San Andreas - świetny klimat, gigantyczny obszar, bardzo ciekawe misje i postacie. Najlepsze GTA, mam nadzieję że GTA V będzie równie dobre co SA.
2. GTA Vice City - najlepszy klimat, ciekawa fabuła
3. GTA IV - najlepsza główna postać (Niko Bellic rządzi xD) i dość ciekawa fabuła. niestety posiada dość słaby moim zdaniem klimat. 3
miejsce też dlatego ponieważ multiplayer w tej grze jest świetny. Więcej spędziłem w nim czasu niż w singlu.
4. GTA The Ballad of Gay Tony - najlepszy dodatek do GTA IV. Lepszy klimat niż w 4 i ulepszone multi.
5 GTA Vice City Stories - Bardzo ciekawa fabuła(bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła), świetny klimat i bardzo dobry soundtrack.
6 GTA Liberty City Stories - Ciekawa fabuła(lepsza niż w GTA III), dość ciekawe postacie
7 GTA Chinatown Wars - ciekawa fabuła i interaktywność na Nintendo DS.
8. GTA The Lost And Damned - niestety w porównaniu z "Ballad of Gay Tony" dość słaby dodatek
9. GTA III - dobre GTA, największa rewolucja w serii(tryb 3D) xD
10. GTA Advance - ciekawa fabuła. Dobre kieszonkowe GTA.
11. GTA 2 - Ciekawe gangi, potrafił kiedyś wciągnąć na długie godziny. xD
12. GTA 1 - Niektóre ciekawe misje, duży obszar gry. Niska ocena ze względu na brak możliwości zapisania stanu gry.
13. GTA London 1969 - słaby dodatek do GTA 1
14. GTA London 1961 - podobnie
Dla mnie GTA to najlepsza seria, a grałem w wiele gier. Niecierpliwie czekam na piatą część. Mam nadzieje że będzie to udana gra.
Dobra, teraz po przejściu każdej części oprócz 1 i 2 jestem na świeżo, więc wprowadzam małe zmiany w swym rankingu.
1. Vice City
2. San Andreas
3. Ballad of Gay Tony
4. IV
5. III
6. The Lost and Damned
7. II
8. I + London
Vice City
III
IV
EfLC
San Andreas
Vice City Stories
Chinatown Wars
Liberty City Stories
W I i II tylko jeździłem po mieście, więc nie daję do rankingu.