Żeby pograć na maksymalnych to trzeba będzie mieć niezła kosę. Między innymi dla tej gry planuje kupić 6-ścio rdzeniowy procesor, bo grafika już mam taką która chyba wystarczy :p.
By się cieszyć grą na maksymalnych, mam zamiar zakupić między innymi ze względu na tą grę 6-ścio rdzeniowy procek, bo kartę graficzną już mam , oby wystarczyła :p.
Porównując pc w cenie ps4 to raczej nie będziesz miał lepszej grafy. a nawet gdy będziesz miał pc za 5 kafli to różnica nie będzie aż tak duża aby to aż tak przeszkadzało.
"6-ścio rdzeniowy procek" pewnie FX od AMD :D To że ma 6 czy 8 rdzeni nie znaczy od razu że w grach będzie miał jakąś niesamowitą wydajność.
procki amd to chlam, niestety amd idzie w ilosc rdzeni ale wydajnosc pozostaje daleko w tyle w porownaniu do nawet 2 rdzeniowych i3 nie mowiac juz o i5, no chyba ze ktos nie ma kasy albo lubi sie oszukiwac to amd bedzie dla takiej osoby idealny :>
Gra nie będzie obsługiwać 6ciu rdzeni, nie będzie wymagać też więcej niż 8gb ram. Gorzej wpasować się tutaj z grafiką. Do mojego zestawu na jesień (pod GTA) planuję 2x GTX 770 OC i po wielu konsultacjach powinno spokojnie iść na ultra. Oczywiście jeśli masz zamiar podczas grania w wymagający tytuł, strumieniować go dodatkowo w FHD na jakiegoś twitcha, jednocześnie renderując wideo, to taki Xeon może się przydać. Moim zdaniem spokojnie wystarczy i5 4670K ;)
Myślę, że nie będą przesadne. Nie znaczy to, że nie będą niziutkie, spodziewam się, że minimalne będą odrobinę wyższe niż te Max Payne'a 3. W końcu mówimy o tym samym silniku, lecz w przypadku GTA V grafika będzie na PC poprawiona.
Myślę, że więcej niż do 25Gb ta gra nie zajmie ;) Obecnie większość gier nawet nie przekracza tej liczby patrząc na Watch_Dogs czy Far Cry 4