PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 49259
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Po ukończeniu wątku głównego nie jestem w stanie zrozumieć za co gra zyskała tak świetne oceny.
Racja, grało mi się bardzo dobrze, teren działań imponuje, a bohaterowie gry zapadają w pamięć,
ale na pewno nie powiedziałbym, ze jest to gra generacji... ani nawet GOTY. Po ok. 4 godzinach
grania czas pryska i gra przestała wywoływać u mnie podziw. Przy wykonywaniu misji zacząłem
odczuwać rutynę, a "zapychacze" w formie golfa lub skoków na spadochronie odpaliłem tylko z
ciekawości. To wciąż bardzo dobra gra, ale na pewno nie tak dobra jak twierdzą średnie ocen na
Filmwebie, Metacriticu itd.

ocenił(a) grę na 8
krol_kartofli

Zgadzam się z Pana każdym ww słowem.

RIXIKON

Po pierwsze grze brakuje porządnego klimatu gry gangsterskiej, a po drugie scenariusza praktycznie nie ma.

ocenił(a) grę na 8
Kruchy_serious

Nie rozumiem czy to było do mnie,czy koło mnie? Bo i z twoim zdaniem się zgodzę,więc nie wiem po co to pisać do mojej osoby.Gta V dla mnie lepszy średniak i tyle.

RIXIKON

Nie spokojnie tak po prostu dodałem opinie od siebie gdyż się zgadzam z tobą ;)

ocenił(a) grę na 8
Kruchy_serious

Okej rozumiem,pozdrawiam.Dla mnie mafia oraz mafia 2 zawierały ten gangsterski klimat którego oczekiwałem,a gta V,no cóż to zupełnie inna liga,na pewno nie czułem się w niej jak gangster tylko jak taki mały złodziejaszek,chociaż kradło się ogromne sumy pieniędzy,biżuterii itp.Jakby zrobili grę w stylu serialu "Rodzina Soprano",ale taką od serca nie jak ta szmira co wyszła na ps2,to pewnie byłaby jedną z kilku gier które mogę kończyć po 10 razy a nigdy mi się nie znudzi np: seria God of War,Mafia 1/2,Alan Wake,Call of Duty 1/2 dwie pierwsze części chociaż Cod4 też dawał radę,Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay/Assault on Dark Athena,Red Dead Redemption,Wiedźmin 1/2 i prawdopodobnie 3,Batman: Arkham City/Arkham Asylum,Max Payne 1/2/3 oraz wiele innych wspaniałych gier rozkładających na łopatki tego średniaka zwanego gta V.

RIXIKON

Mnie strasznie irytowały akcje w stylu Mission Impossible robione przez zwykłych gangsterów(kasiarzy) dodane tylko po to by pokazać mnogość elementów gry- no troszkę nie halo. GTA IV jak dla mnie miała o wiele lepszą fabułę i klimat.
Sleeping Dogs pod tym względem już było zrobione o wiele lepiej, co do Mafii II to była bardzo nierówną grą- gdyby dominował styl z misji zabicia(chyba rzeźnika) to byłoby miodnie.

ocenił(a) grę na 8
Kruchy_serious

No w gta IV akurat czułem się jak taki bandzior,była bardziej,hmm,realistyczna? Co do dialogów w gta V nie mam zastrzeżeń dla mnie były genialne,ale czuć,że to gra bardziej postawiona na akcje,niż gangsterska strzelanka,chociaż misja w murzyńskiej dzielnicy przypadła mi do gustu i oczekiwałem więcej takich akcji,ale się trochę rozczarowałem.8/10 i to dzięki dialogom,bo tak to moja ocena oscylowałaby w granicy 7-7.5