Ślinik gry... wolałbym szczerzę poczekać do następnej generacji bo już IV wysinęła wszystko
a tu będą robić cuda a i tak skończy się na trikach a nie lepszej jakości grafiki
To samo wczoraj pomyślałem. Ale cóż, to ostatecznie nie jest najważniejsze i nowa generacja przyjdzie z GTA VI. :)
co wy tam wiecie o grafice GTA V ma mięć 4 razy większy świat a naszpikowany szczegółami i lepszą fizyką a mimo to ma lepszą grafikę, na pc zagracie rok później lub wcale
Dostaniemy nr V, a w nowej generacji pewnie VI. A tak to musielibyśmy czekać na V. W sumie chyba dobrze, myślę.
Grałem w GTA 4 na X360 i wcale grafika mnie nie zachwyciła to już w RDR czy L. A. Noire miały lepszą grafikę. Może GTA 4 na PC wygląda lepiej chociaż np. RDR na PC nie ma. Więc GTA 5 z grafiką z RDR lub L. A. Noire mogło by być dobre. Wydaje mi się, że z obecnej generacji konsol nie da rady wycisnąć już lepszej grafiki X360 ma 512 MB RAM, PS3 256 MB RAM dzielonego z kartą graficzną. Podobno większość gier na konsole jest w rozdzielczości 720p. Na prawdziwe Full HD 1080p trzeba poczekać do następnej generacji konsol.
Ratuje trochę sytuacja na PS3, choćby Uncharted 3 ponoć jeszcze piękniejszy od dwójki, tak więc GTA 5 jakkolwiek będzie wizualnie piękniejszy od poprzednika. Na PC wiadomo, gra będzie wyglądać ciut lepiej, jakkolwiek nie pogra się na 50``, tylko trzeba jeszcze mieć konsolę :( . Grałem w GTA4 długo po premierze (PC), gra miała/ma tak wspaniałą grywalność, że zapominałem o czasem jakichś nieścisłościach graficznych, po prostu klimat i grywalność, to chyba główna cecha gry. W tą samą grę (GTA4) przez chwilę grałem na PS3 i wolałbym jednak grac na konsoli. Gra na w wysokiej podziałce i 27`` na PC nie dawała aż takiej satysfakcji jak na byczym ekranie. Tylko ta zapowiedź PS4 powstrzymuje mnie chyba przed zakupem konsoli.
Na PC też można pograć na 50`` tv, można podłączyć np. przez HDMI tak samo jak konsolę. Ja kupiłem X360 dopiero rok temu i nie żałuję. Do zakupu zdecydowałem się dlatego, że na konsolę obecnej generacji jest bardzo dużo tytułów, zapowiedź nowej generacji konsol ma nastąpić podobno na targach E3 w L.A. latem 2012, Czyli do sklepów trafi pewnie na początku 2014 z ceną z kosmosu i znikomą liczbą równie drogich gier. Po za tym dokupując drugiego pada do X360 dostałem urządzenie na USB umożliwiające podłączenie do PC do 4 padów od X360, można więc grać na PC na dużym tv i padem od X360 który w rankingach uchodzi za najwygodniejszy pad w historii.