Rockstar nie byłby pewnie zadowolony z takiego komentarza kogoś, kto grał w ich grę jako dziecko;)
Ja grałem w dzieciństwie, ale kiedy zainstalowałem niedawno miałem gorszą opinię. Nie mogłem jeździć samochodami z powodu upierdliwej, przybliżającej się i oddalającej kamery. Z drugiej jednak strony, tę grę można legalnie ściągnąć za darmochę...
Ja bym powiedział: "dzięki Rockstar za GTA od III".
Pierwsze dwie części to moim zdaniem kupy. Pierwsza to już w ogóle fatalna. Nie da się jeździć samochodem, przeszkadza kamera, miasto jest tak zbudowane, że trudno dojechać w konkretne miejsce, a minimapy nie ma, nie ma sejwów, poziom trudności bardzo wysoki, w misjach nie wiadomo o co chodzi i są bez sensu zbudowane.
Fenomen "GTA" polegał chyba na tym, że to był prawdziwy sandbox, pełna swoboda i jednak grywalność dla tych, którzy mieli cierpliwość. Ale wtedy o cierpliwość było łatwiej. Komputer to była prawdziwa zabawka, można było nad nim siedzieć dniami i się człowiek jarał jedną gierką.
Dziś "GTA I i II" to pochwała głupoty, a raczej idiotyzmu (kiedyś zresztą też, ale kiedyś 95% gier było głupich). No jak można traktować poważnie grę, w której klawisz specjalny odpowiada za bekanie i pierdzenie? Misje polegają na tym, żeby przerabiać ludzi na kotlety, rozjeżdżać autobusem przechodniów bo gangster Tony kręci film czy wysadzać w powietrze przytułki dla sierot.
Prawdziwa seria zaczyn asię od trójki, a potem jest już naprawde fenomenalnie. Dochodzi przede wszystkim fabuła, oraz inna logiczna perspektywa. Także dzięki Rockstar za "GTA od III". Ale naprawdę to fenomen, że firma stworzyła taką potęgę na bazie tak kolosalnie głupich gier.
Idź napisz logiczną recenzje do "Ludzkiej stonogi 2" i zacznij się zastanawiać jaką napiszesz do trójki a przestań oceniać takie fajne gierki na 2.
Mam jeszcze lepszą poradę, zacznij też LOGICZNIE dodawać plakaty do osób cobyś nie miał aż tylu dodanych źle.
Ja daje 10/10 za to że 98 procent odcinków mi się podobało czyli akcja, dialogi, postacie i chemia między główną parą bohaterów. A nie rajtki, więc jeszcze raz ale to już ostatni idź po marudzić sobie na werów, kolory filmweba, kultowe gry i fajne seriale do piaskownicy pod blokiem. Dobranoc :0