Jak każdy lubi z czegoś napierdzielać z giwery, czasem bronie nas denerwują, to są kiepskie na dystans, to z bliska do kitu, mniejsza o to że każda podobnie strzela, otóż nie, bo realia gry ma to do siebie że broń jest gorsza od drugiej.
Zależnie od stanu kasy, czy możliwości strzeleckie mamy jednak swoje ulubione zestawy.
http://www.wiaderko.com/cs-1.6/bron-w-cs/
Oto moje :
Counter - Terrorist
(zawsze wybierana frakcja terrorist rzadko wybieram)
Pistolety :
Desert Eagle
FN Five Seven
USP TActical
Strzelby :
XM1014
Karabiny maszynowe :
HK UMP 45
FN P90
MP5 Navy
Famas
SG-552 Commando
Colt M4A1 Carbine
Reszta to już nóż i granaty, klewary i sprzęt do rozbrajania.
Nazwa broni może różnic się do tych w grze, menu i w konsoli.
A jaka jest wasza ulubiona giwerka ?
Dester Eagle, M4A1, Ak-47( jakos lepiej opanowałem recoil ak niż m4),Famas, Gail, MP4(chociaż ma słabą moc), granaciki :)
AWP nie lubię u innych graczy bo nim kampią
Nie wszyscy kampią, niestety większość rzeczywiście chowa się w kącie i czeka by zobaczyć sylwetkę wroga...
ja najbardziej lubię pojedynek jeden na jeden, np ja m4 a drugi koleś z ak i jest duża odległość od nas. Wtedy liczy się dobre opanowanie recoila :) i jakaś tam strategia
Żartowałem, tak serio, Glock nie jest taki zły... Najgorszy pistolet to Fiveseven. Nie dość, że dużo kosztuje, to jeszcze siła ognia jest żałosna. Mój ranking pistoletów:
1. Desert Eagle.
2. Elite.
3. Glock.
4. Usp.
M4A1 (z tłumikiem) gdy bronię bs bez tłumika wtedy gdy mam strzelać w biegu
AK-47 wg mnie najlepsza bron tania i mocna po opanowaniu recoil - zabójcza
AWP - wiadomo one shot one kill ( chyba ze w nogi albo przez sciane)
Deagle - ulubiona broń krótka grając TT rzadziej ją wybieram niż w przypadku CT ( często zamiast FAMASA) idealny duet z AWP
no i zestaw granatów:) oraz kosa :P