PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608600}
8,1 8,6 tys. ocen
8,1 10 1 8558
Half-Life: Counter-Strike
powrót do forum gry Half-Life: Counter-Strike

Multiplayerowe arcydzieło.

użytkownik usunięty

Counter-Strike to jedyna w swoim rodzaju gra. Gra, której nie da się i nie powinno porównywać z innymi z tej branży. Bycie w niej najlepszym jest zarezerwowane dla prawdziwej elity, nie tylko elity w rozumieniu gracza komputerowego, ale także intelektualnej. Wymaga od graczy nie tylko precyzji, celności, ale także stałej koncentracji oraz ponadprzeciętnej inteligencji. Bez spełnienia ww. warunków zostaje się tylko przeciętnym, nie życiowym gimbusem naciskającym w przyciski to klawiatury, to myszki. Wchodzenie w spór na jej temat jest uprawione i sensowne tylko wśród ludzi doświadczonych grą na najwyższym co najmniej krajowym poziomie. Ludzie traktujący tą grę jak całą resztę FPP dekorowanych single-playerem są niepoważni i nie świadomi swej błazenady. W skrócie: Counter-Strike to gra nie kwalifikująca się do żadnych rankingów. Tak jak w świecie znajomy jest termin 'bezcenne' i jego znaczenie, tak ta gra wśród wszystkiego jest po prostu w tym rozumieniu bezcenna.

"ponadprzeciętnej inteligencji"

Nie przesadza pan?

użytkownik usunięty
cmp61a

Ile zdobył Pan medali na arenie ogólnopolskiej w tą grę? Ile sukcesów odniósł Pan na arenie międzynarodowej? Czy w ogóle liznął chociaż w małym stopniu ten obszar, czy jest Pan tylko przeciętnym graczem sięgającym maksimum tylko pierwszego miejsca w tabeli podczas rozgrywek FFA na serwerach z gimbazą? NIE. Nie przesadzam.

Grałem sobie kiedyś rekreacyjnie i wg mnie żadnej ponadprzeciętnej inteligencji ta gra nie wymaga. Liczy się refleks, dobra myszka, dobre jej ustawienie, zgrana drużyna, taktyka.

użytkownik usunięty
cmp61a

Hahahah :) Masz tupet. :) W Pierwszej klasie podstawówki też zbytnio inteligentnym byc nie trzeba by ogarnąć temat. Człowieku. CS zaczyna się tam gdzie zaczynają się sponsorzy (Intel, AMD, Steelseries etc.), wynagrodzenia za grę i turnieje międzynarodowe. Jeśli twoje doświadczenie było tylko rekreacyjne, to co ty możesz na ten temat wiedzieć? Grałeś jakieś bezmyślne FFA z dzieciakami na serwerach i dziwisz się, że ta gra "inteligencji nie wymaga"? OK. Grałeś sobie na serwerze. Ale przyjmij proszę do wiadomości: z tego powodu można spokojnie stwierdzić, że w takim razie w dupie byłeś i gówno widziałeś. I na koniec poproszę cię jeszcze abyś przestał mnie przekonywać, bo stajesz się co raz bardziej groteskowy.

Idac tym tropem w kazdej grze sa inteligentniejsi gracze i tak samo w quake czy herosach czy innej grze multi moga pokonac mniej inteligentnych...

użytkownik usunięty

Ponadprzeciętna inteligencja? Podejrzewam, ze sam nią grzeszysz ;)
Ton Twojej wypowiedzi i błędy gramatyczne wskazują coś innego.

Ponadprzeciętną inteligencją należy się popisać w grach w stylu "Myst", gdzie ogromny nacisk położony jest na rozwiązywanie "nieprzeciętnie trudnych zagadek". Nie uważam, by jakikolwiek shooter (a już szczególnie sieciowy) wymagał od gracza niezwykłych możliwości umysłowych. Upierając się przy tym zdaniu, sam stajesz się CORAZ bardziej groteskowy.

ocenił(a) grę na 10
cmp61a

trzeba się z tym zgodzić. przeciętnie inteligenty człowiek nie osiągnie w tej grze wybitnych rezultatów.

ocenił(a) grę na 6

myślę, że tekścik o wysokiej "inteligencji" można wcisnąć w każdą grę FPS. W końcu wszystkie one różnią się w zasadzie wyłącznie czasem potrzebnym do wykończenia przeciwnika także odpowiednia taktyka pomaga WSZĘDZIE. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że w grach gdzie potrzeba więcej czasu do zabicia wroga "inteligencja" jest bardziej wzniosła bo trzeba jeszcze więcej "myśleć".

użytkownik usunięty
MegaSzczota

Nie pisałem nic o wysokiej inteligencji. Nie wiem o co ci chodzi.
Twoją tezę o tym, że można w każdy FPS wcisnąć taki tekścik pominę milczeniem.
Pierwsza lepsza próba zmierzenia się ze mną w CS-a i szybko uświadamiam ci w tej grze jak jesteś w porównaniu do mnie mało inteligentny i jak gówno praktycznie wiesz na jej temat. W innym wypadku nie dałbyś jej 6. Proste.

Ja pie&*%. Więcej czasu na zabicie podnosi wymóg bycia inteligentnym. HAHAHA.
Nie wysilaj się i nei produkuj swoich bezmyslnych tez w przekonani, ze jestes bystry. :) Raczej smieszny

ocenił(a) grę na 6

no jeżeli ja rzucam problem a ty świadomie pomijasz milczeniem i obrażasz to faktycznie nie ma sensu rozmawiać

użytkownik usunięty
MegaSzczota

Skończ bredzić chłopcze, bo od samego początku tylko bredzisz nie posiadając minimum wiedzy. Ty rzucasz problem? Ty rzucasz bełkotem. Nie łudź się. Zabawny typek.

ocenił(a) grę na 6

z tego powodu też nie ma sensu rozmawiać ^_^

Jeszcze jedno.

Prawdziwie inteligentny człowiek nigdy nie będzie robił takiego szumu, próbując innym na siłę udowodnić, że są tylko niewartymi zachodu głupcami. Twoje wypowiedzi ukazują raczej obraz człowieka mającego kompleksy odnośnie własnych umiejętności (tych umysłowych rzecz jasna). Prawdziwa inteligencja przejawia się w jej dzieleniu z innymi członkami społeczeństwa zamiast wytykania błędów i używania inwektyw.

Przemyśl to, CHŁOPCZE.

"ponadprzeciętnej inteligencji"

Full auto w drzwi itp. wymaga naprawdę wysokiego ilorazu inteligencji.

użytkownik usunięty
madrok_626

No jeśli uważasz, że full auto ma coś wspólnego z tym co napisałem, to popisałeś się tutaj jedynie swoją głupotą, niewiedzą i ignorancją. Widać w tej grze jedyne co osiągnąłeś to zapewne wynik z KD Ratio rzędu 1.20 - 1.30 na serwerach FFA.

No przykro mi. Właśnie z tego powodu, że bystry nie jesteś, w tą grę zawsze będziesz gównem z takich serwerów właśnie, który w bezsilności jedyne co potrafi to wyskakiwać ze swoją totalną ignorancją i brakiem kompetencji.

PS. Twój avatar jasno nam mówi z jakiego rodzaju "inteligentem" mamy do czynienia.

ocenił(a) grę na 10

Czytając całą twoją twórczość w tym temacie stwierdzam, że niestety ty masz niedostatki inteligencji, raczej sprawiasz wrażenie sfrustrowanego nastolatka - "w dupie byłeś", "gówno widziałeś" - ile agresji zza monitora, typowo gimbusiarskie odzywki. Zakładasz temat i właściwie od razu ustalasz, że polemizować nie można, bo ty wiesz lepiej. To po co ten temat zakładasz? Żebyś jeszcze chociaż rację miał...

Prawda jest taka, że w takim CSie ważniejsze od inteligencji jest przede wszystkim zręczność i zwyczajne doświadczenie, ogranie (w tym dobre poznanie map i taktyk, odpowiednie zgranie drużyny, dokładnie rozpoznanie mechanizmów gry). Umiejętność zabicia przez kilka ścian, obiegnięcie przeciwnika dookoła i zabicie "od tyłu", czy ustawienie wieży w newralgicznym miejscu, to nie jest inteligencja, to jest dobre poznanie gry. Oczywiście wysoka inteligencja nie przeszkadza, tak samo jak umiejętność improwizacji, ale jest to potrzebne głównie liderom drużyn, prowadzącym rozgrywkę na mapie. Ale dla reszty graczy inteligencja ma znaczenie mocno drugorzędne. Na najwyższym światowym poziomie grają obecnie gracze, których, przez szacunek dla nich, z nazwiska nie wymienię, którzy raczej nie sprawiają wrażenia "ponadprzeciętnie inteligentnych", a nadal są jednymi z najlepszych w swoich drużynach.

PS: Przez ten post chciałeś powiedzieć, że prezentujesz "najwyższy, co najmniej krajowy poziom"? Pochwal się, kto ty taki.:)

użytkownik usunięty
squawk13

O Boże!!! :D Typowy FFA HERO :-) 13 to twój wiek? Czy IQ?

Gram w to durniu jeden czternaście lat i chcesz mi wmówić, że to nie inteligencja czyni z człowieka gracza na najwyższym poziomie w tej grze? Oczywiście, że trafiają się przeciętnie inteligentni ludzie nawet wśród najlepszych teamów, ale co oni zrobią gdy się nimi nie pokieruje? Takich mam uważać za najlepszych, tylko dlatego, że zdobywają fragi, że potrafią zabić przez kilka ścian, obiegnąć przeciwnika dookoła (HAHAHA) i ustawić wieże w newralgicznym miejscu? Czy ty w ogóle siebie czytasz?

Wątpię tak w ogóle, że jesteś w stanie zdefiniować precyzyjnie czym inteligencja jest, a silisz się tutaj na jakiegoś eksperta. W ciągu 14 lat styku z tą grą obejrzałem setki graczy, a tylko maksymalnie pięciu to ewenement nad ewenementy - zwłaszcza ze względu na ich niebywałą inteligencję, którą dostrzega się w ich grze. Reszta to gracze z górnej półki, ale jest ich na podobnym poziomie tak wielu, że nie warci by io nich wspominać.

Natomiast jeśli gdziekolwiek wyczytałeś z tego co napisałem, że próbuję się tu jawić jako gracz o "najwyższym, co najmniej krajowy poziom", to przepraszam, ale już bardziej dobitnie nie mogłeś udowodnić jak z wysokim ilorazem inteligencji masz wspólnego. Także zabieraj swój plecak, worek z trampkami i zmykaj do domu małolacie lekcje odrób i pozabijaj na wiaderku.

ocenił(a) grę na 10

Cóż, agresji zza monitora i gimbusiarskich odzywek ciąg dalszy. Jak widać mentalnym gimbozordem czasami pozostaje się jeszcze długo po skończeniu gimnazjum (chyba, że nadal w nim tkwisz). Nie ignoruję ciebie jak zwykłego trolla (co słusznie robi reszta), tylko dlatego, że lubię czasami jakiegoś robaka w necie pogromić mentalnie, ot takie zboczenie. Nie żebym liczył, że coś z tego zrozumiesz, po prostu obnażę twoją głupotę.:)

Po pierwsze - jeżeli trafiają się gracze średnio inteligentni wśród najlepszych teamów, tzn, że żeby należeć do elity, nie trzeba być ponadprzeciętnie inteligentnym. Czyli sam sobie zaprzeczyłeś.

Po drugie - a propos definicji inteligencji. Poziom inteligencji mierzy się za pomocą odpowiednich testów. Nie znając wyników testów poszczególnych graczy (a znasz?) nie jest się w stanie określić ich inteligencji. Krótko mówiąc cały twój wywód o kant dupy można obić.:)

Po trzecie - pisząc "Wchodzenie w spór na jej temat jest uprawione i sensowne tylko wśród ludzi doświadczonych grą na najwyższym co najmniej krajowym poziomie"
a) zaliczasz się do ludzi doświadczonych grą na najwyższym, co najmniej krajowym poziomie, albo
b) wykluczasz się z dyskusji na ten temat.
Prezentowanie tez i uznawanie, że polemizować z nimi może jedynie "elita" jest głupie. Ale czego spodziewać się po autorze?

Po czwarte - To że grasz 14 lat nie czyni cię żadnym guru, wyrocznią, czy alfą i omegą. Ot raczej wydajesz się być zwykłym CSowym robakiem. Jest masa osób, które grają w CSa 14 lat. W większości raczej nie prezentowaliby podobnych tez, bo mają po 25 lat wzwyż i trochę oleju w głowie.

użytkownik usunięty
squawk13

"gimbusiarskich", "GIMBOZORD" ... i ty śmiesz mnie chłystku nazywać gimnazjalistą? Co to za hasełka? ty siebie czytasz w ogóle błaźnie?

Co do jasnej cholery znaczy "pogromić mentalnie"? (hahahaha) .. silisz sie na inteligenta, a używasz słow których nie rozumiesz, projektujesz zwroty na swoje potrzeby... co to jest .. co to w ogole za akcja z tobą? na pewno jesteś zdrowy?

Dlaczego napisałeś "średnio inteligentni" kocmołuchu? znajdź wyraz "średni" we wcześniejszych postach tego tematu. Jak kundel ostatni stale cos sobie wymyślasz i próbujesz to wciskać w "usta" innym. Dlaczego łżesz chłopczyku? Jak dyskutować z człwoiekiem, który całą swoją argumentację od początku opiera na kłamstwie?

Co do twojej znajomości definicji inteligencji, to właśnie potwierdziłeś tym tekstem, że miałem rację. Ja o definicję, ty o jakiś testach? Niedorozwinięty jesteś czy ćpasz?

Od kiedy to ćwierćinteligencie napisanie zdania "Wchodzenie w spór na jej temat jest uprawione i sensowne tylko wśród ludzi doświadczonych grą na najwyższym co najmniej krajowym poziomie" jest równoznaczne z tym, że autor sam uważa się za "doświadczonym grą na najwyższym co najmniej krajowym poziomie"? Jaki k^&%a mechanizm logiczny każe ci wypisywać tutaj tego rodzaju bełkot? Czy ja muszę reprezentować wspomniany poziom? Czy ja tutaj gdziekolwiek dalem po sobie znać, ze oczekuje na temat tej z wami jakiejś dyskusji? Naćpałeś się czy jesteś niedorozwnięty? Jedyne co przynosi ten twój bełkot, to potwierdzenie, że do tych ludzi nie należysz... więc reasumując jeśli tutaj już nawet dyskutujemy, to ja w tym co zacytowałem akurat tego typu dyskusji nie miałem na myśli - musiałbyś właśnie reprezentować ten poziom, a go nie reprezentujesz... w skrócie nasza wymiana zdań ma się do tego co napisałem jak twój iloraz inteligencji, do umysłu Einsteina.

Gdzie ja napisałem, że moje czternastoletnie doświadczenie czyni ze mnie "guru, wyrocznię, alfą omega"? Kolejny raz twozysz rzeczywistość i próbujesz mi ja wcisnąć w "usta". ytam po raz kolejny. naćpałeś się czy jesteś niedorozwinięty?

Jaka masa? Masa? Ty jesteś niedorozwinięty, czy się naćpałeś?

Chłopcze, bierz ten tornister, worek z trampkami i odejdź już. Chcesz zgrywać inteligenta, a jesteś tylko bezmyślnie bełkoczącym licealistą co najwyżej. Rozśmieszasz mnie pozerku.

ocenił(a) grę na 10

No już, już. Oddychaj głęboko. Nie chcę żebyś się denerwował, złość nie jest dobra. Przez frustracje już zaczynasz robić literówki i błędy ortograficzne, później się jeszcze na swojej siostrze wyładujesz i królika zapomnisz nakarmić. I będę miał dwie ofiary na sumieniu. Więc spokojnie, po kolei.

Hasełka "gimbusiarski" i "gimbozord" zapożyczyłem od twojego "gimbus" z pierwszego postu. Chciałem po prostu pisać w zrozumiałem dla ciebie języku. Potem się troszeczkę zagalopowałem i użyłem niezrozumiałego słowa "mentalny", przepraszam. "Mentalny" to synonim słowa "umysłowy". Użyłem jeszcze zwrotu "średnio inteligentny", co jest synonimem zwrotu "przeciętnie inteligentny". Jeszcze pozostaje wyjaśnić co oznacza słowo "synonim". Synonim to wyraz/zwrot równoważny lub zbliżony znaczeniowo do wyrazu/zwrotu, który zastępujemy. Czyli jak piszę "średnio inteligentny" (nie nie, to nie do ciebie:)), to znaczy z grubsza to samo, co "przeciętnie inteligentny".

Prosiłeś mnie jeszcze o definicję inteligencji, służę pomocą! - http://lmgtfy.com/?q=inteligencja+definicja# - kilka pierwszych wyników powinno być właściwych.
Mam nadzieję, że się odwdzięczysz i zaprezentujesz mi, jaki iloraz inteligencji mają najlepsi gracze CSa.

Co do dyskusji na ten temat. W swojej naiwności myślałem, że na forum dyskusyjnym zakłada się tematy, żeby dyskutować. My bad!

Aa! Ja głupi znów się zapomniałem! My bad to znaczy - mój błąd, przepraszam.

użytkownik usunięty
squawk13

Ja się nie denerwuję, bo jesteś za chudy w uszach bym na takiego pozerka tracił nerwy. Po raz kolejny tworzysz sobie rzeczywistość na potrzeby swojego bełkotu. Typowa paplanina smarkacza. reszty nie czytałem, bo jak wyraźnie widać jesteś tego rodzaju durniem, do którego nigdy nic nie dotrze. Żegnam na zimno tą bajeczką.

Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;
Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,
Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;
Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,
Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:
"Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny."

ocenił(a) grę na 10

O jaka zdolna małpa, wierszyk zna!

squawk13

A jednak to troll.

Więc sam w końcu sprecyzuj, gamoniu, czym jest inteligencja. Do tej pory jedynie rzucasz tym słowem na lewo i prawo, czyli kompletnie "nieinteligentnie".

kondor82

Cholera, dopiero zauważyłem, że kolesia już wśród nas nie ma.

Przepraszam za spam.