Znakomita kontynuacja FPS z 1998 roku, według mnie jeszcze lepsza od poprzednika. Po pierwsze oczywiście 6 lat robi różnicę. Mamy tu świetną, jak na ten rok grafikę i genialną fizykę - praktycznie wszystkim możemy poruszać. Używając broni grawitacyjnej możemy rozwiązywać "zagadki" lub podnosić ostre przedmioty i rzucać nimi w przeciwników. Jest to zdecydowanie jeden z największych plusów tej gry. Mamy fajnie skonstruowane bronie, w porównaniu z jedynką doszło kilka nowych. Wszystkie zachowują się w realistyczny sposób. Przeciwnicy mają wysoką inteligencję a pokonywanie ich, mając do dyspozycji mnóstwo sposobów, sprawa ogromną przyjemność. Możemy także poruszać się tutaj pojazdami. Pochwalić należy świetną fabułę gry, wciągający scenariusz. Świetna lokacja Ravenholm, gdzie możemy czuć się jak w horrorze. Zresztą wszystkie mapy są bardzo dobrze skonstruowane. Samo zakończenie, choć nie odpowiada na wszystkie pytania, może się podobać i przypomina nam to zakończenie z części pierwszej. Również muzyka przypadła mi do gustu. Dla mnie gra, w którą powinien zagrać każdy. Moja ocena: 10/10.