PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608439}
8,6 13 tys. ocen
8,6 10 1 13337
Half-Life 2
powrót do forum gry Half-Life 2

Half-Life 3

ocenił(a) grę na 10

Nic tylko czekać na dalsze przygody naszego Gordona :)
Ale pewnie pojawi się za minimum 10 lat :D
Macie jakieś newsy na temat HL3?

ocenił(a) grę na 10
novak90

Zaczynam się poważnie zastanawiać czy dożyje tych dalszych przygód Gordona.
Newsów brak, niby jakieś concept arty krążą w internecie. Nawet nie wiadomo czy Vavle cokolwiek robi przy HL3

ocenił(a) grę na 8
novak90

Było pamiętam jakieś poruszenie, bo jeden z pracowników Valve pojawił się na jakiejś imprezie z koszulką opatrzoną logiem HL3. Ponadto była też ostatnio fałszywa informacja, że gra pojawi się na Gamescomie w tym roku (razem z Dragon Age 3). Może mimo wszystko coś jest na rzeczy? Ewentualnie Valve się z nami po prostu drażni.

ocenił(a) grę na 10
InvisibleSilver

Jak gra będzie tak zajebista jak poprzedniczki to mogą mnie wkurzać ile chcą..

ocenił(a) grę na 10
novak90

ja z kolei kiedyś (już dość dawno temu chyba - przy okazji wydania Episode Two) czytałem, że nie HL będzie rozwijany przez kolejne epizody, które mają nie być tylko dodatkami, a ewoluującą grą

użytkownik usunięty
novak90

niestety (dla nas) Valve trzepie taką kasiure ze Steama, że pewnie im sie nie chce angażować w kontynuację serii albo sodówa uderzyła Nebellowi do głowy i ma fanów w d**ie, czego efektem jest brak jakichkolwiek informacji na temat HL3. Bo jeżeli powiedziałby chociaż że ,,tak robimy HL3" to już by było na duszy lżej :D

ocenił(a) grę na 9
novak90

Jedna informacja powtarza już się kilka razy więc musi być prawdziwa
Valve już od jakiegoś czasu dłubie przy HL3 ale już klika-krotnie zmieniali koncept gry dlatego prace przebiegają baardzo powoli
no i jeszcze robią nową wersje source podobno a nowy engine wymaga czasu.
Najnowsza plota mówi że gra wyjdzie po 2013 (również na nowe konsole -PS4 ?- ) i ma mieć elementy rpg i otwartego świata

ocenił(a) grę na 10
novak90

Jestem przekonany, że w drodze jest Half-Life 3 na nowym silniku Source 2. Obecny silnik Source staje się przestarzały i jeżeli Valve nie chce zostać w tyle za konkurencją musi iść do przodu. Nowy silnik Source to nie tylko Half Life, ale zapewne wiele nowych świetnych gier w kolejnych latach. Tak więc wierzę, że Source 2 nadciąga. Nie wiem ile czasu jeszcze będziemy czekali, ale się doczekamy :)

ocenił(a) grę na 10
metka_shadowsong

Mi ten silnik się bardzo podoba.
Dla mnie mogli by zrobić HL3 na tym samym silniku co HL2 :)

ocenił(a) grę na 10
novak90

Tobie się pewnie podoba, ale nie do końca developerom. Narzędzia Sourca są już dość przestarzałe w porównaniu do konkurencji - Unreal i CryEngine.
Jeżeli chodzi o wizualną stronę to pewnie wycisnęli z tej technologii tyle ile się dało i bez nowej wersji nie będzie postępu. Niedługo wyjdzie nowa generacja konsol i odczujemy znaczny skok jakościowy w grafice.

ocenił(a) grę na 10
novak90

Dodam jeszcze, że mi się też Source bardzo podoba :)

ocenił(a) grę na 8
metka_shadowsong

Póki co, cieszmy się Black Mesą Source -oryginalny Half-life otrzymał drugie życie, w dodatku za darmo. Czapki z głów.

ocenił(a) grę na 10
novak90

Jak Myślicie, prawdziwe??
youtube.com/watch?v=q7EUmizPr4Y
3:30 najciekawsze momenty.

ocenił(a) grę na 10
Gregory1323

O kurde!!!

ocenił(a) grę na 10
Gregory1323

.... naprawdę daliście się na to nabrać? :lol:

HL3 wyjdzie dopiero na nową generacje. Doug Lombardi w jednym wywiadzie prosił fanów serii HL o cierpliwość słowami „wytrzymajcie jeszcze trochę”. Nie byłoby najmniejszego sensu aby wydać HL3 na dzisiejsze generacje, a wszystko przez konsole które blokują rozwój nowych gier. Każda część Half Life'a wprowadziła jakąś rewolucje, a jako że dzisiejsze konsole prawdopodobnie nie uciągłyby gry Valve nad którą pracują w tajemnicy, to wolą poczekać na zapowiedź konsol nowej generacji i dopiero później pochwalić się postępem pracy. Logiczne.

novak90

Valve olewa HL3, Blizzard olewa Warcrafta 4. Obie firmy po prostu wolą zajmować się czymś co daję im kasę na bieżąco, a fani jednej i drugiej serii czekają od wielu lat i jeszcze mogą sobie czekać i czekać. Ich to nie rusza.

ocenił(a) grę na 10
Lecho1523

Bullsh*t. Od ponad 2 lat można dostrzec różne ciekawe informacje na temat HL3 nigdy nie potwierdzone. Każdy dobrze pamięta sytuacje sprzed bodajże roku, kiedy to jeden z pracowników Valve miał na sobie koszulkę HL3. Każdy dobrze wie że do sieci wyciekło kilka concept-artów - co prawda takie rysunki może zrobić każdy grafik z odrobiną umiejętności i wyobraźni przestrzennej, ale te które wyciekły posiadają w sobie klimat, klimat który zawsze towarzyszy projektom Valve. Bylo tego tyle, że aż sam już tego nie pamietam, najlepiej wejść na forum Steam'a i tam wszystko można znaleźć w temacie z HL2 Episode Two. Nie można też zapomnieć o Source 2 nad którym Valve pracuje od dosyć dawna - wzmiankę o nim można dostrzec w kodzie gry Dota 2. Ja czekam na kolejną część od 5 lat bez przerwy i z każdym miesiącem wyczuwam, że zapowiedź jest co raz bliższa. Czemu Valve nie chcę zapowiedzieć tej gry w tej chwili? Nie chcę zrobić kolejnego glupstwa, bo jak pamiętam sporo rzeczy z HL2 został wyciętych, przez co fani trochę się oburzyli, nie wspominając o trailerze HL2 Episode Two który zupełnie nie pasował do fabuły gry. Sporo też było jęków, że Valve wydaje dodatki trwające 2-3h gry. Takie słowa mogą uderzyć do głowy, więc Gabe postanowił użyć innej strategii - nie będziemy mówili niczego o grze, dopóki nie będzie ona w pełni gotowa.

miciok94

Ciekawe informacje hehe, same drobnostki z których nie dowiesz się niczego konkretnego, a co najmniej połowa(ja dałbym z 80% lajtowo) z nich nie ma oficjalnego potwierdzenia, idź pan w chuy z takim info. Poczekasz sobie jeszcze, oj poczekasz.