Instalując to grę myślałem o czymś niezwykłym i wspaniałym. W czasie gry zrozumiałem że to nie to samo co wcześniejsze części. Mimo że w tej części wiele się zmieniło ( np. czary na klawiszach 1,2,3.. , przemiana - ctrl , chowanie się ) to i tak to nie jest to samo co wcześniej. Ogólnie grając czułem ten dreszcz emocji jak i także zadowolenie, ale nie całkowite. Gra jako tako jest bardzo fajna ( grałem w wszystkie części ) , misje mogą być. Moim zdaniem brakuje tutaj samowoli tzn. chodzenie po zamku po zakończeniu gry, naprawa mostów itp. i jakieś zadania poboczne.
Na końcu gry aż łezka mi się w oku pojawiła jak zobaczyłem jak Harry Potter się rozwijał od 1 częsci do ostatniej. Bardzo fajnie to pokazali na filmiku. Moja ocena 8 :)
Zgadzam sie ze wszystkim :) Bardzo mi się podobało że Harry stał się silnym czarodziejem i można było używać "ctr", a wzruszyłam się na końcu jak pokazali wszystkie gry ponieważ rownież we wszystkie po kolei grałam. Szkoda że to już koniec
Ta gra jest debilna, beznadziejne komentarze Rona, oklepany schemat poruszania się i akcji (np. zawalenie się mostu po czym Harry odłącza się od paczki -.-), mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, których nie było w filmie. Ogólnie mówiąc- syf. W skali 1-10 daję 0,5.
Urzekł mnie wygląd śmierciożerców i to, że jak padają ogłuszeni, to rozsypują się w dym.