PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608726}
6,5 9,2 tys. ocen
6,5 10 1 9238
Heroes of Might and Magic IV
powrót do forum gry Heroes of Might and Magic IV

Bo przyczyniła się do powstania dodatku WOG:). Poza tym słabiutka gierka nie dorastająca do pięt poprzedniczce

ocenił(a) grę na 9
daniel_r78

ja uważam, że nie tylko jej dorasta, ale ją przewyższa, no ale nie przekonam kogoś, kogo zdążyły przekonać recenzje w mądrych czasopismach

adriantms

Kolego/koleżanko, a skąd wywód na temat recenzji? Dlaczego moją prywatną opinię uzależniasz od recenzji publikowanych w gazetach? Zastanów się

ocenił(a) grę na 9
daniel_r78

OK, to może poszło trochę za daleko z mojej strony, ale pisanie po prostu "słabiutka", względem gry, która w momencie powstanie (a moich zdaniem nawet teraz w pewnym sensie) miało oszałamiającą grafikę, wspaniałą muzykę, mnóstwo godzin gry, dobrą grywalność i masę fajnych rozwiązań, jak uwolniony bohater, który jest naprawdę bohaterem, jest po prostu niesprawiedliwe. Możesz tej gry nie lubić, ale zdecydowanie i obiektywnie nie jest ona słabiutka. Dla mnie razem z trójką to szczyt rozwoju serii. Trójwymiarowych, odessanych z klimatu część piątej i szóstej, które dla mnie w ogóle nie są Heroesami, nie uwzględniam i nie uznaje.

adriantms

a w którą część najpierw grałeś?jeżeli najpierw w czwórkę no to się nie dziwię,wiesz przyzwyczajenia.Ale jeżeli najpierw w 3 to nie pojmuję dlaczego wolisz 4.Tak samo z trochę zapomnianą już ale świetną grą twierdza.Każdy powinien dostać ostrzeżenie żeby nie włączać najpierw 2 bo mu się jedynki będą mniej podobały podczas gdy naprawdę jest odwrotnie

hhhhggh

ja grałem najpierw w część 3, a potem w 4 i również uważam, że czwórka jest zdecydowanie lepsza. Co do twierdzy uważam ze krzyżowiec jest lepszy od jedynki, niestety dwójka mi się nie podobała bo ma taki surowszy klimat i wieje nudą.Również wiele osób które grało najpierw w twierdze 2, a potem w 1 czy jej rozszerzenie uważa wcześniejsze wersje za lepsze

ocenił(a) grę na 2
daniel_r78

Dajesz 6/10 dla tego gówna ? Ja daję 1/10 dla tego gniota nad gnioty wśród gier.
Można by było jeszcze w nią popykać ale błędy jakie powoduje na systemie XP są nie do zaakceptowania. Nie dosyć że wywala do pulpitu to jeszcze wiesza kompa na sztywno.

ocenił(a) grę na 8
tomucho77

hmmm... ciekawe dlaczego tylko ty masz z tym problem... jakoś nie widziałem żeby inne osoby się na to skarżyły... Stary zmień kompa albo kup oryginał.... a nie pisz jak ci źle i niedobrze bo ci tnie albo wywala...
Oceniać grę na 1/10 bo masz zwalonego kompa... brawo

ocenił(a) grę na 2
Koch96

Jak bym miał zwalonego kompa to by mi inne oryginały nie chodziły. Specjalnie dla ciebie podwyższę notę tej grze na 2/10.

tomucho77

mi na każdym komputerze gra chodziła płynni. Może po prostu wciskasz alt tab i cie wywala, bo heroes 4 na xpku działa mi świetnie, a testowałem na kilku komputerach

ocenił(a) grę na 2
DarkAvangard

Nic nie wciskam.

ocenił(a) grę na 10
tomucho77

Również mi bugowalo IV na XP była to wina wydania. Obecnie pod windą 8.1 coś gorzej działa, ale na szczęście działa. Kompletny kretynizm oceniać grę z powodu występujących błędów. Patchowales w ogóle ta grę? To może pomóc .

ocenił(a) grę na 2
czolgu95

Tak patchowałem a co do wydania to chodzi ci o wydanie Cenegi ?