PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608726}
6,5 9,2 tys. ocen
6,5 10 1 9238
Heroes of Might and Magic IV
powrót do forum gry Heroes of Might and Magic IV

Grałem we wszystkie części aż do 5. Chronologicznie :) Ale najdłużej zostałem przy IV. Dla mnie jest to najlepsza część tej sterii. Wiem, że nie mam szans w starciu z fanatykami III, ale muszę to napisać, bo jest mi smutno jak widzę taką niezasłużoną krytykę. A wszystko dlatego, iż gra poszła z duchem czasu i przyjęła zmiany. Bardzo podobał mi się nowy system związany z bohaterami. Nareszcie brali oni czynny udział w bitwie, jak to w klimatach fantastycznych mieć miejsce powinno. Siedzenie na koniu w oddali i obserwowanie bitwy pasuje do czasów Napoleońskich. Kolejne to animacje bohaterów i jednostek oraz aspekt wizualny. Nie wiem jak można marudzić. Całość wygląda bardzo ładnie, bez żadnych kanciastych grafik i innych tego typu niedoskonałości. Poza tym soundtrack! Jest epicki, a w szczególności Sea Theme.
Osobiście nic do części trzeciej nie mam, ale podobała mi się najmniej z kreowanych przez 3DO częśći. Jedynka i dwójka wciąż pozostają w mojej pamięci dzięki świetnej grafice, no i grywalności. Jeśli chodzi o część 5. Dla mnie jest to słaba próba Ubisoftu przypodobania się fanom trzeciej części. Już dużo lepiej odpalić King's Bounty, gdyż jest znacznie ciekawsze.

ocenił(a) grę na 6
Dzwienkoswit

zgadzam się z twoją wypowiedziom ale tylko jeśli chodzi o cżęści 1,2,5

Dzwienkoswit

co Ci się nie podobało w 3

ocenił(a) grę na 10
hhhhggh

Nie podobał mi się styl graficzny, ale to rzecz gustu i nie po grafice się grę ocenia. Generalnie trudno mi to określić, ale po prostu trójka miała to coś, co mnie od niej odpychało. Strasznie szybko mi się nudziła, w przeciwieństwie do jedynki, dwójki i czwórki.

ocenił(a) grę na 5
Dzwienkoswit

To prawda heros powinien walczyć ale armia herosów to prawdziwa przesada.Ale gościu zobacz z którego to roku i porównaj z grami z tamtymi czasów, to była rewelacja!Ja kocham 3 bo ma nieliniowaną fabułą tak jak 4 ale trójka wciąga i dlatego ma tylu fanatyków.Takich gier się nie ocenia w nie się gra!Podsumowanie: rozumiem cię bo heros 4 nie zasługuje na tak złą opinie ale trójka jednak jest lepsza.