W porównaniu do części pierwszej , w tej jest zróżnicowanie pomiędzy miastem , a dżunglą
. Taki mały plusik za nowość ,a tak poza tym gra bardzo dobra .
Przysiadłem wreszcie jak karta się schłodziła ;) Statystyki bieżące: 7% ukończone, 5h rozgrywki. Misja są dosyć powtarzalne a gra zaczyna z deka nudzić nie mniej jednak to pozycja mus dla miłośników gier akcji. Zabawy jest sporo, rozwałka miodna tylko mówię to może się wyeksploatować po 10h ;/ Te połączone wyspy są przeogromne :| co mnie trochę denerwuje bo jak mam do misji dojechać czy dolecieć (co zdarza się rzadko bo śmigłowiec ciężko znaleźć) z 20 km to trwa to k$%wa z 15 minut :// W międzyczasie postanowiłem nie jechać okrężną drogą tylko przepłynąć łódką po linii prostej do celu i kierwa prawie usnąłem - chciałem już kłaść odważnik na literkę "w" 10 minut płynięcia z jednej wyspy na drugą! Nie ma tu jakiejś opcji szybkiej podróży bo ten motyw mnie ostro drażni - stanowczo za dużo nuudnej jazdy? Coś w hintach mi mignęło, że gdzieś tam do kogoś należy się udać i on nas chyba przetransportuje w do odpowiedniego celu ale jakoś nie mogę tego ktosia znaleźć... :| :> Szukałem w PDA i nic takiego nie ma - na mapie tylko można ustawić GPSa i wsjo a żeby myknąć do celu migiem ni ma :| Linka! Należy przymknąć oko na realizm bo tutaj absurdów fizycznych jest co nie miara ale nie jest to ważne - istotna jest frajda z gry a ta jest na poziomie. Za pomocą wbudowanej w ramie linki można "fantastycznie" wspinać po budynkach, zaczepiać się pojazdów czy nawet jak kto chce szybciej poruszać się z pozycji horyzontalnej ;)) Cały czas także jesteśmy wyposażeni z spadochron - zatem upadek z drapacza chmur nam nie straszny. Model jazdy przyzwoity czyt. grywalny i to zarówno samochodów jak jednośladów. Wymagania dosyć wysokie - gra często się dąsa nie mniej jednak u mnie rzadko spada poniżej 30FPSów a wszystko prawie max. Graficznie gra błyszczy trzeba przyznać, że prezentuje się po prostu ładnie. JC2 na razie oceniam na 7+ bo przez te dłuuugie dojazdy do misji trochę mi się odechciewa grać ale z drugiej strony wybuchy, akrobacje i dobre strzelanie wciąga ;)
Dowiedziałem się na GOLu Istnieje możliwość szybkiej podróży. Wciskamy przycisk "4" później "E" i przylatuje śmigłowiec z gościem z Czarnego rynku i mamy trzy opcje: sprzęt, pojazdy i upragnioną podróż, która trwa kilka chwil :>
13,5 godziny na liczniku i dopiero ukończone 22% :| No krótka ta gra nie jest ale wieje już nudą i cholerną powtarzalnością misji. Ciekawe czy wytrwam do końca :> Muli mi się czasami gierka jak wejdę a maki czy inne kwiatki hehe Mogli trochę popracować nad optymalizacją. To samo mam spadek FPSów jak mnie ostrzeliwuje śmigłowiec czy inna blać z Panau ehh
17h 40 min. tyle mi zajęło przejście fabuły i w tym momencie ukończyłem grę na poziomie 29%. Może w wolnym czasie jak mnie najdzie ochota porobię misję najemnicze. Do 100% długa droga hehe :> Daje ósemkę bo dobrze się grało tylko według mnie ciut za dużo tych podobnych misji pobocznych ale wkręcić się można.