PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613650}
8,0 190  ocen
8,0 10 1 190
Knights of Honor
powrót do forum gry Knights of Honor

Wg mnie gra jest bardzo fajnie rozbudowana. Do wyboru ponad 100 państw, około 150 prowincji do podbicia. Wiele produktów, rozbudowane wojsko, dyplomacja, ekonomia. Ekonomia jest często rzeczą, na której wykładam się w strategicznych, a tutaj po trzeciej rozgrywce miłym zaskoczeniem było, że zacząłem generować duże przychody. Można było bardziej rozbudować niektóre rzeczy i poprawić polskie tłumaczenie, które ma sporo literówek, ale gra całkiem niezła i wciąga na długie godziny. Uwaga na robienie częstych zapisów gry (co powinno się robić), bo mogą dość szybko zapchać dysk (moje ważą 10GB). Mam problem, bo moja armia się zbuntowała dwa razy (wczytałem grę) choć mam szpiega w swoim królestwie jako kontr-szpiega. Czy możliwe, że działa na kilka frontów i mnie zdradził? Czy powinienem go zwolnić czy bunty zdarzają się też z innych powodów?

ocenił(a) grę na 9
promastermage

Armia buntuje się tylko jeśli twój marszałek jest szpiegiem, tak więc zwolnij najlepiej tych których rekrutowałeś niedawno.
Ja zazwyczaj zapełniałem szybko górny panel, aby się uchronić przed szpiegami :P

Poza tym zgadzam się w 100%, gra jest świetna, rasowa strategia. Przegrałem chyba setki godzin...
Szkoda że nie wpadłem na pomysł by znaleźć tłumaczenie. ;)

evenflow6

Dziękuję za odpowiedź ;) Tłumaczenie jest nawet dobre, czasami są jakieś literówki. Dobrze, że lektor oryginalny został zachowany. W tym roku minie 10 lat od premiery. Grze bez wątpienia nie brakuje klimatu. To jedna z dwóch bułgarskich jakie grałem (obok Tzara).