PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611198}
8,0 5,3 tys. ocen
8,0 10 1 5256
L.A. Noire
powrót do forum gry L.A. Noire

niestety, potencjał zmarnowany.
jak rockstar mógł zafundować taki "pół-produkt" ??? z jednej strony genialna grafika, mimika twarzy bohaterów, klimat, nowatorska tematyka. z drugiej liniowość do bólu!!!
to jest najbardziej liniowa gra świata, dostalismy wielkie otwarte miasto i nie ma w nim co robić, ba, nawet nie ma na to czasu. bo tylko od śledztwa do śledztwa.
nasz bohater Cole Phelps przypomina cyborga, zyjącego tylko pracą.
cholernie mnie dziwią oceny we wszelkich magazynach poswieconych gra, l.a. noire nie zasługuje na wiecej niz 6/10

użytkownik usunięty
BlackShit

Grafika wg mnie też jakoś na kolana nie powala - uważam wręcz, że znacznie lepiej wygląda np. Red Dead Redemption, Heavy Rain, Uncharted 2 (nie mówiąc już o 3) czy InFamous 2.

Jak na sanboxa to faktycznie - nie ma tam co robić, od scenariusza do scenariusza.
Z drugiej strony to pierwsza gra, która tak bardzo zagłębia się w śledztwo i całą otoczkę z nim związaną, dlatego tak wysoko stoi. Przechodzą grę bardzo dobrze się bawiłem, ale z każdą kolejną sprawą rutyna dawała się we znaki.

W wymienione przez Ciebie tytuły nie grałem, wiec nie wiem jak tam grafika wygląda, natomiast ta L.A. Noire w porównaniu np z Gta IV graficznie zjada GTA dupą.
Minus wielki to ta liniowość, natomiast gra jest faktycznie nowatorska, bo takiej gdy opartej na śledztwach wczesniej nie było.
Mam nadzieje, ze powstanie kontynuacja i będzie bardziej rozbudowana

BlackShit

Ja uważam, że jest kiepsko: Ta cała mimika to nic przełomowego. Na dodatek co z osobami, które potrafią genialnie kłamać, widać takich w LA nie ma :) Ogólnie graficznie średnio, misje w miarę postępów w grze coraz bardziej nużą, strzelaniny i pościgi nużą od samego początku (słaba realizacja). Trochę nadaje grze kolorytu analiza miejsc zbrodni, ale dobija ją słabiutka fabuła. Phelps to najbardziej bezbarwny bohater gier w historii, a cała treść tej gry to pięcie się po szczeblach policyjnej kariery gościa, którego los nas w ogóle nie obchodzi. "Mizeria" i tyle. Zupełnie nie rozumiem super ocen dla tej przeciętnej produkcji.

BlackShit

Zgadzam sie jak najbardziej. Moim zdaniem nawet w W11 są ciekawsze sprawy niż w tej grze. Mega rozczarowanie.

ocenił(a) grę na 8
pioramlau

Daj spokój, w LA Noire są naprawde ciekawe sprawy ! np. gdy trzeba było rozwiązać zagadki mordercy wszystkich kobiet, albo te podpalenia domów (powiem szczerze, jeszcze z taką fascynującą sprawą się nie spotkałem !!) Gra ekstra, ale fakt- do bólu liniowa.

ocenił(a) grę na 10
matimocny1

Cokolwiek uważacie moim zdaniem jest to jedna z najlepszych gier w historii. czekam na ekranizacje. ps. Mafia 2 jest bardziej liniowa

BlackShit

Nie grałem ale mi się wydaje że tak trochę skopiowali Mafię II