W tym wątku proponuję zamieszczać kampanie (ewentualnie mapy czy inne modyfikacje) tworzone przez społeczność, które z jakiegoś powodu (najlepiej ogólnego
dopracowania lub klimatu) przypadły wam do gustu, wraz z krótkim opisem. Być może dzięki temu ktoś będzie mógł powiedzieć o swojej ulubionej, która nie zdobyła jeszcze
rozgłosu? Ja zacznę, mało oryginalnie (niestety):
Back to School - długa kampania, w której zaczynamy w lesie, następnie uciekamy przez miasto, i finalnie docieramy do tytułowej szkoły. Oprócz dopracowania w kwestii
ilości truposzy i konstrukcji map oferuje, moim zdaniem, najlepsze zakończanie ze wszystkich tego typu tworów :)
Suicide Blitz - dobrze skonstruowana kampania ze zróżnicowanymi lokacjami (kanały i tory kolejowe odfajkowane ;)) i również bardzo fajnym zakończeniem. Ciekawostką
jest nie tyle easter egg, co prawdziwy sekret-skarbnica dotyczący innej gry Valve
Dead Before Dawn - jedna z moich ulubionych, oparta na filmie "Świt Żywych Trupów" (nie pamiętam której wersji). Zaczynamy na obrzeżach parku a potem, jak nietrudno
zgadnąć, trafiamy do centrum handlowego. Ponownie - ogólne dopracowanie i wyważenie, a do tego autorzy dodali własną muzykę, która momentami tworzy niesamowity,
psychodeliczny klimat. Polecam!
Warcelona - na koniec hit ostatnich miesięcy - trafiamy do Barcelony, z której (rzecz jasna) musimy się ewakuować. Z wiarygodnych źródeł wiem, że mapy zostały dosyć
wiernie oparte na zdjęciach Hiszpańskiej metropolii, a wiele z nich naprawdę zapada w pamięć. Już dla samego początku warto odpalić "Barcewojnę" ;)
Tyle ode mnie, co wy polecacie?
Grałem w kampanie, jedynie Warcelona jakoś nie przypadła mi do gustu.Ale Dead Before jest bardzo dobra.
Tour Of Terror.Przedzieramy się przez miasto, most ala brooklynski...świetna kampania, aczkolwiek trudna, jedyna której nie dałem rady przejść z moim składem na ekspercie ( a próbowaliśmy wiele dni i byliśmy już bardzo blisko...).Polecam dla tych którzy lubią hardcorowe wyzwania..