Jak wiemy Max naszprycowana, niezdolna do ucieczki z Dark Room'u będzie potrzebowała pomocy albo faktycznie wydostanie się z tamtąd na własną ręke.
Moim największym faworytem na bohatera jest David otóż można zauważyć w grze pewne detale:
-Po wyborze "stań po stronie chloe' David będzie musiał się wyprowadzić i w epizodzie 4 tak się dzieje, lecz w jego garażu można zauważyć, że w jego gablotce z bronią brakuje kolejnego pistoletu (wiemy, że David jest uzbrojony i ma możliwość by uratować nas przed, także uzbrojonym Jefferson'em, może on wrócić do domu po więcej swoich rzeczy, wejdzie do pokoju Chloe i znajdzie "tablice wskazówek" i może też rozkmini o co kaman
-Wybór "stań po stronie Davida" nie wyprowadza się i zostaje w domu jeszcze większe prawdopodobieństwo, że zobaczy 'tablice wskazówek", weźmie ze sobą gnata i w drogę
A wy jak myślicie Max wydostanie się z czyjąś pomocą, czy da radę wydostać się sama
Może to zależy od tego, jacy byliśmy w stosunku do Davida? Ja niezbyt się z nim lubiłam, ale może Victoria mi pomoże, albo sama da radę. Zastanawia mnie też, po co mu w tym schronie tyle wody i jedzenia, może wie o apokalipsie? Chciałabym tylko, aby Max cofnęła czas za pomocą zdjęcia, które zrobiła z Warrenem, wtedy by mogła uratować Chloe.
W końcu muszą być konsekwencje wyboru by ostrzec Victorię.
Teraz jak nad tym myślę, to może ostrzeżenie jej mogło być złym wyborem, może gdy nie będzie wiedziała o niebezpieczeństwie i również się znajdzie w DR, pomoże w jakiś sposób .np pomoże Max się ruszyć w tej chwili Max jest chwilowo sparaliżowana przez dragi.