I to taki dobry. Mogliby kiedyś pomyśleć o przeniesieniu tego na wielki ekran, fabuła świetna i dałoby się ją ładnie umieścić w scenariuszu. Ta gra ma taki filmowy klimat, więc jeszcze tylko zaangażować dobrych aktorów i mógłby być ciekawy projekt.
no to zaangażuj dobrych aktorów, załatw dobry sprzęt filmowy, rozreklamuj i zapłać za to wszystko.
nie mówię że zły pomysł, ale niestety w Polsce trudny do zrealizowania, prędzej jakiś krótko metrażowy filmik co i tak jest wątpliwe.
Ale czemu tak się ograniczamy tylko do Polski? Tutaj by zrobili z tego syf i tandetę. Chodzi mi o jakąś zagraniczną produkcję.
masz na myśli jakąś firmę czy wytwórnię filmów?
na forum Steama nt. LiS jest dużo cosplayów (?), można by spróbować ich namówić.
Obejrzyj Efekt motyla, a pozniej Dziewczyne z tatuazem i bedziesz mial 80% Life is Strange, dodaj do tego Bioshocka i Max Payne i ciezko Ci bedzie znalezc w LiS cos oryginalnego.
Dodałbym do tego jeszcze Donnie Darko, aż mnie dziwi, że nikt o tym filmie nie wspomina. Gra czerpie bardzo dużo z różnych filmów z podróżami w czasie. MrXander jak rozumiem mówisz o Bioshock Infinite? Do innych Bioshock'ów nawiązań nie zauważyłem.
[SPOILER] Koniec gry kiedy wybieramy poświęcenie Arcadia Bay mi osobiście bardzo przypomina zakończenie Fight Club.
"you met me at a very strange time in my life" [/SPOILER]
Tak, Infinite. Tam jest taki podobny motyw, gdzie odbywamy podroz po naszych wspomnieniach, przypomina koncowy fragment 5 epizodu LiS, tyle ze Bioshockowy trip jest kolorowy, stad kolejne skojarzenie, tym razem z Maxem, ktorego wizje byly bardzo mroczne i dolujace.
Zakonczenie FC jest kultowe, przemyslane i z odpowiednia muzyka, w Life is Strange tego nie ma. Jedyne co laczy te dwa zakonczenia, to potezny rozpierdziel ktory widzimy na koncu. Brakuje wlasnie jakiegos komentarza od ktorejs z bohaterek, porzadnej reakcji na to co sie stalo, pozytywnej lub negatywnej, bo jakby nie patrzec to Chloe byla takim troche badassem, a my w jej towarzystwie tez nie bylismy aniolkami i jezeli kierowalismy nasza postacia wedlug jej pierwotnego charakteru, czyli sporego odludka z pasja do robienia zdjec i olalismy przy tym zaloty milosnika Planety Malp i problemy "base jumperki", ktora zapomniala spadochronu od tej calej sprawy z "gwaltem", to wtedy Arcadia Bay nie miala jakiejs szczegolnej wartosci.
Powinno byc wiecej zakonczen, takie w ktorym ludzie z miasteczka cos dla nas znaczyli i poswiecenie ich duzo nas kosztuje. Zakonczenie "Fu** them all" do ktorego prowadzilyby wybory o ktorych pisalem wyzej i jescze kilka innych, no ale tworcy postanowili inaczej, moze w ich kolejnej grze final wypadnie lepiej.
W LiS widać niestety, że twórcy się nastawili na zakończenie z poświęceniem Chole, a drugie jest chyba tylko by był wybór.