PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720567}
8,6 19 tys. ocen
8,6 10 1 18690

Life is Strange
powrót do forum gry Life is Strange

I może taki tytuł jest najlepszy, kiedy pisze się o tej grze. Wyobraźcie sobie, że uzyskujecie moc cofania czasu. Z każdej trudności możecie wyjść bez szwanku, bo możecie cofnąć czas i wiedzieć jak postąpić aby uniknąć tej trudności. Wyobraźcie sobie, że robicie komuś jakąś krzywdę, a potem cofacie czas i ta osoba o tym zupełnie nie pamięta. Brzmi absurdalnie jak i pięknie prawda? No właśnie czy na pewno. Kto z was nie chciał kiedyś podróżować w czasie, bądź do dziś chce? To dałoby nam nieograniczony wpływ na nasz los, moglibyśmy być nieśmiertelni, wszystko co było złe posyłać w niepamięć. Tylko czy to nie miałoby konsekwencji? No właśnie i ta gra pokazuje to w dogłębny sposób. Nawet jeżeli cofnąć by czas i zmienić to, co złe to i tak zło może się obronić i zaatakować gdzie indziej, albo będą czekać nas inne konsekwencje. I ta gra pokazuje to w świetny sposób. Dodatkowo świetny scenariusz. Grafika trochę mi nie pasuje. Trochę jak dla mnie taka zbyt komiksowa, a ja odkąd grałem w takie gry jak np. "Uncharted 4 Kres Złodzieja" to zachwyciłem się tamtą grafiką dlatego upodobałem sobie grafikę jak najbardziej realistyczną (jeżeli wiecie o co mi chodzi). I trochę przewidywalne (jak dla mnie) zakończenie, ale i tak trzyma w napięciu. Ogólnie gra jest świetna tylko uprzedzam, że naprawdę wrażliwi gracze mogą mieć po jej przejściu psychicznego doła.