Jakie macie teorie lub przepuszczenia? Ja przeczytałam kilka teorii i połączyłam w jedną, dla mnie najbardziej prawdopodobną:
Rachel i Max są w jakiś sposób połączone ze sobą. Możliwe, że Rachel posiadała tą samą moc co Max. Wszyscy ją lubili. Już samo to wydaje się dziwne, lecz gdy zawsze wiesz jaką odpowiedź udzielić jest to wykonalne. Jak można udzielić samych dobrych odpowiedzi? Mając mnóstwo czasu. Kto ma mnóstwo czasu? Max. Dlaczego? Umie cofać czas. Myślę, że Rachel zaginęła używając Focusu i gubiąc się w alternatywnej rzeczywistości. Uważam, że istnieją dwa światy. Alternatywny (czyt. Chloe na wózku) i "Normalny". Pod koniec Polarized Max odnajdzie Rachel w "tamtej rzeczywistości" i wróci z nią do normalnej. Przy okazji powstrzymując ogromną burzę która miała roz*******ć całe Arcadia Bay.
Tez mi się wydaję, że ta teoria jest najbardziej prawdopodobna (czyli, że Rachel też posiada takie moce jak Max). Przyznam szczerze, że od jakiegoś czasu odrzucam myśli, że Max to Rachel, jakoś nie do końca mi to pasuje, to są 2 zupełnie różne charaktery. Inny styl pisma, inny wygląd itp. Owszem powiem, ze nie byłabym zszokowana gdyby to jednak była prawda, ale mam nadzieję, że ta teoria (która już krąży od 1 epizodu) nie okaże się prawdziwa. Ale wątpię że powstrzymanie tornada, będzie takie łatwe, chyba czeka nas wybór :( SPOJLER!!!!! PRAWDOPODOBNY Episode5Sub13="High School Toilets - Focus" to chyba sugeruje, że cofniemy się do poniedziałku i zdecydujemy o losie Chloe lub naszym :/ ewentualnie o losie miasta.
Chociaż nie do końca rozumiem tego KOLEJNE SPOJLERY!!!!!!!! Episode5Sub12="On The Road - Ending" dzieje się to przed Focusem w toalecie, może jakieś szybsze zakończenie :)
A tego to już w ogóle nie łapię Episode5Sub3="Art Class - Focus" :O
Episode5Sub2="Dark Room - Focus" - Max na bank dowie się co się stało Rachel lub Kate...
Ostrzegam, że to są prawdziwie pliki, które wyciekły bodajże w lutym, a prawie 90% takich tekstów zgadzało się z tym co mieliśmy w 3 epizodzie ja szczerze długo się zastanawiałam co to znaczy Focus, teraz mam odpowiedź. Już teraz mogę stwierdzić, że finał może być emocjonujący i namiesza nam w głowach :P
Mam nadzieję, że nie będzie wyborów typu:
Warren czy Chloe
Uratowanie świata/ Arcadia Bay (śmierć Chloe) czy Uratowanie Chloe
Mi się wydaje, że w Dark Room Max będzie sobie podróżować pomiędzy dwoma światami i dawać sprawozdanie Chloe co się stało w Vortexie. Inaczej, wszystkie nasze decyzje poszłyby się *ekhem*.
Dla mnie byłaby to najłatwiejsza decyzja z możliwych, nie lubię tego egoistycznego i aroganckiego niebieskowłosego pacana. Pozbyłabym się jej z uśmiechem na ustach. ;)
Dosłownie parę minut temu skończyłam trzeci epizod i po prostu szok!!! SZOK przez wielkie litery!!! Co zmiana Max musiała zrobić, jeśli uratowanie ojca Chloe zadecydowało, że będzie miała potem wypadek w którym będzie na wózku!?
Może się mylę, ale na takim wózku nie jeżdżą ludzie nie mający władzy w nogach, ale ci, co nie mają władzy w CAŁYM ciele... Normalnie efekt motyla.
Ale kurde, Max trzyma z Victorią, Nathanem i resztą bandy z Vortexu, Warren podrywa Stellę, David jest kierowcą autobusu, morze wyrzuciło na brzeg martwe wieloryby, William żyje, Chloe JEST SPARALIŻOWANA (!) Brakuję tylko co się stało z Kate i Rachel. Czy Chloe kiedykolwiek poznała Rachel? I czy Kate chciała się zabić?
Mam nadzieję, że ,,Mroczny Pokój'' wyjdzie w ten wtorek, bo jak nie to oszaleję z ciekawości!
spokoo... Ja już od maja szaleje, troche przechodzi - pomagają obrazki z fanserwisu.... A epizod czwarty dopiero w lipcu.. 4-17 czy coś koło tego ; P
A czy nikt nie wziął pod uwagę tego, że jeżeli Max przeniosła się do alternatywnej rzeczywistości, to tak naprawdę nigdy w tym świecie nie zyskała mocy przenoszenia się w czasie i może być w czarnej dupie? To trochę pokręcone, ale mogłoby być ciekawe. ;d