PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720567}
8,6 19 tys. ocen
8,6 10 1 18750
Life is Strange
powrót do forum gry Life is Strange

Z góry proszę o nie spojlerowanie, jestem w połowie trzeciego epizodu i chcę dotrzeć do końca sam w nieświadomości.
Ciekawi mnie czy naprawdę wybory mają wpływ na dalszą grę? Czy ktoś próbował przejść ją na kilka sposobów?
Nakablowałem na Nathana i widzę że sporo rzeczy teraz toczy się kontynuując ten wątek, dając mi do zrozumienia/przypominając że nakablowałem. Czy gdybym jednak przez całą grę wszystko ukrywał i siedział cicho jak myszka to gra potoczyłaby się inaczej? Czy naprawdę twórcy stworzyli 3/4 gry na nowo kilkukrotnie dając tej grze tyle alternatyw?
I co najważniejsze... czy gra zawsze kończy się tak samo, niezależnie od tego jaką ścieżką podążymy?
Proszę nie spojlerować.

ocenił(a) grę na 10
mejki

Zmieniają kilka rzeczy i moim zdaniem jest lepiej niż w innych grach tego typu. Nawet jak zmieniają się detale które trudno zauważyć to jednak się zmieniają. Wszystko to wpływa na wrażenia z gry jakie płyną.
Nie są to jednak 3-4 gry - oś fabularna jest stała z pewnymi odnogami. Bardzo trudno byłoby im zachować spójność i jakość historii jakby mieliby tak robić. Plus to małe studio - nie mieli wielkiego budżetu jak produkcje AAA.

Graj dalej gra i wrażenia jakie ze sobą niesie są naprawdę czymś oryginalnym.