Szkoda że gra tak bardzo skupia się na łamigłówkach bo taka wyjątkowa oprawa graficzna i dźwiękowa idealnie nadawała by się na jakąś bombę fabularną... A gra ma tak duży poziom trudności (który ciągle narasta) że bardzo trudno się skupić na tym co się w grze dzieje i szukać na to odpowiedzi. Ostatecznie fabuła jest prosta lecz bardzo tajemnicza i warta czasu na zastanowienie się o co w niej chodzi.
Nie jest to zwykła platformówka, wręcz przeciwnie lecz twórcy mogli jeszcze troszeczkę posiedzieć i pozastanawiać się nad tym czy ich owe dzieło jest odpowiednio zbalansowane do tego jakże unikatowego stylu.
Świetna gra lecz mogła być o wiele lepsza.
Uważam inaczej. Co do poziomu trudności to trudno określić. Dla każdego będzie on inny. Dla mnie było łatwo, jednak nie na tyle, żeby zrobić wszystko za pierwszym razem. Taki poziom podkreśla klimat gry. Skosztuje gracz tego ciężkiego, morderczego świata, ale też nacieszy nim "zmysły".
Jak dla mnie gra jest genialna. Dodanie tu fabuły zabiłoby ten, chyba, najciekawszy element. Kiedy po przejściu pytasz znajomych:
- To o czym w ogóle jest ta gra?
i w odpowiedzi dostaję dużo różnych historii. Każda lepsza od drugiej. Wpływa na wyobraźnie, a to bardzo fajna zabawa z graczem.
Logiczne zagadki są ogólnie zajebiste, ale czasówki niekiedy mnie mordują. Tak samo jak w Monochromie. Jestem na etapie grania, więc nie oceniam, ale jak na razie jest genialnie (choć moja klawiatura momentami cierpi :P )