PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608021}

Limbo

2010
8,0 8,9 tys. ocen
8,0 10 1 8928
Limbo
powrót do forum gry Limbo

Dwie bardzo udane gry logiczne z dużą dozą zręcznościówki. Także jedyne gry nastawione na zagadki jakie ostatnio grałem. Obie o unikalnym klimacie. Nie mam wątpliwości, że dzieło Valve postawiłbym wyżej lecz i Limbo zacne.

Dodam, że wersja na Xbox gry Limbo jest jakaś ocenzurowana. Animacje śmierci chłopca są szybko przerywane a zamiast trupów dzieci na ziemi leżą kłody drewna. Ech.

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Portal to efekt pracy sztabu ludzi w wielkiej komercyjnej firmie nastawionej na rynek. Limbo natomiast to dzieło manufaktury, dzieło sztuki.

ocenił(a) grę na 10
grzegorz_cholewa

Nawet by mi do głowy nie wpadło żeby porównywać te dwie produkcje, ale jeżeli już pytasz to klimat zbudowany w Limbo jest o wiele lepszy niż ten w Portalu (chociaż gra też świetna). :)

ocenił(a) grę na 8
grzegorz_cholewa

Zgodzę się z porównaniem, mi też Limbo przypominało momentami Portala. Co do śmierci chłopca, może masz ustawiony filtr rodzinny - ja grałem na Xbox Live i wszystkie śmierci były mocno "soczyste". Nawet jelita wypadały przy zmieleniu przez piłę.

ocenił(a) grę na 8
grzegorz_cholewa

Lodówka vs Pralka.

ocenił(a) grę na 8
Hustla

Dokładnie to samo myślę. Jak można porównywać tak 2 różne gry? To, że zaliczają się do licznego grona gier logiczno-zręcznościowo-platformowych, nie daje powodu do ich porównywania.