Ja pierniczę,przeszedłem w ok.2 dni z pomocą YouTube.Gratulacje za zagadki i pomysł
na grę.10/10
Przeszedłem w 2 godziny, bez pomocy, bo to tylko niszczy grę, satysfakcję z niej, oraz jej wyjątkowy klimat, przynajmniej ja tak sądzę. Gra genialna 10/10
Masz rację ja jednak sam nie dałem rady i grałem po godz.dziennie,wolałem się tym delektować ;)
Grę przeszedłem dziś drugi raz w sześciu partach po 10 minut :)
Dalej sądzę, że jest przegenialna.
ale jednak na jakies 8/10. jest za krotka, zakoczenie nie powala ( chociaz mi sie akurat podoba), momentami zagadki meczace. ktos slusznie napisal ze pierwsze 30 minut gry wgniaat w ziemei a dalej robia sie juz bardziej puzzle. za malo takich momentow jak z pajakiem. ale z indie gier wraz z podroza zaszczytne pierwsze miejsce. pewno jzu na zawsze
Tu się zgodzę. Kończę już praktycznie i klimat trochę rozmienia się na drobne.
Gra, aż prosi się o wydłużenie co niektórych fragmentów.
Wciąż jednak ciekaw jestem zakończenia....
2 dni z YouTube? Dziwne:) Mi zajęła całość jakieś 4h:) Co do zakończenia to wbrew pozorom jest świetne, a że gra krótka, to trzeba wziąć pod uwagę że zajmuje 70mb a i też z ceną jest nieźle. odniosłem wrażenie że im dalej zagłębiałem się w tą historię, gra stawała się trochę przekombinowana (miniguny z czujnikiem ruchu, MNÓSTWO pil tarczowych, cała zabawa z mechanizmami sterującymi grawitacją) , nie mówię że utrudniało to wszystko rozgrywkę ale jakoś mi to nie pasowało do tej ciekawej opowieści. klimat na plus, oprawa wizualna jak najbardziej na plus, muzyka a raczej jej brak też mi pasuje do tego obrazu :) ogólnie bardzo przyjemna gierka na JEDEN z długich zimowych wieczorów. Polecam , zasłużone 8/10.
grał 2 dni, ale godzinę dziennie, czyli jakieś 2h :P
Mi też zajęła 1-2h. Sądzę, że gdyby gra pozostała w klimacie pierwszych 15-30 minut, byłaby jeszcze lepsza, ale teraz można wyciągać ciekawe wnioski dlaczego tak jest. Gra skłaniała do rozmyślań i sądzę, że po tytule, można się domyślać, dlaczego została stworzona tak, a nie inaczej ;)
To, ze gra zajmuje 70 mb i ma niezla cene .. ja gram na konsoli i nawet nie wiem ile to zajmuje. Na PS3 wycenione na 47 zlotych. Tak wiec i jedno i drugie nie ma tu znaczenia, te niezalezne studia chyba sa zbyt leniwe po prostu .. albo glupie. Stworzyc cos takiego i zarazem krotkeigo, no neich mi ktos to wytlumaczy.. Warto dodac, ze studio Playdead od dawna tworzy nowa gre, finansowana nawet z panstwowych pieniedzy.
Raczej nie do mnie miałeś to napisać, ale pozwól, że Ci odpiszę. Sądzę, że gdyby gra była dłuższa, straciła by większość z swojego czaru, uroku oraz klimatu. To tyle na temat długości gry.
Faktycznie, zle kliknalem :) Nie no, sa gry w ktore mozna sie zagrywac i po 10 godzin a swego klimatu nie traca. Jestem troche Limbo zawiedziony jednak. Grajac w samo demo podjaralem sie bardziej.
oczywiście, że są takie gry, ale Limbo do nich nie należy, choć to tylko moje zdanie
A teraz z kolezanakmi wlaczylismy to jeszcze raz, z moja pomoca przeszlismy w 3 godzinki. Tez sie rozczarowaly koncowka. Fajnie, ze jest jakies pole do interpretacji i tajemniczosc ale .. jak dla mnie jest roznica pomiedzy pojsciem na latwizne a doszukiwaniem sie magii. Ale zeby nie bylo, caly czas uwazam to za wartosciowy tytul. I w swej prostocie jedyny ktory moge pokazac KAZDEMU na konsoli ( no poza moim ukochanym 5 latkiem)
Sądzę, że w tym przypadku nie jest to pójście na łatwiznę. Moim zdaniem gra jest (niemal) perfekcyjna
Nic z tych rzeczy. Tak jak juz pisalem, momentami leci w banal i robi ze swojego klimatu typowe puzzle.
hehe, ja też posługiwałem się YTB, bo po 3 śmierci na jakimś konkretnym miejscu myśleć mi się nie chce co dalej xD
Wg mnie gra podzielona jest na dwa etapy.
Bardzo dobry 1 etap - las, ucieczka przed pająkiem, tubylcy, pułapki itp
Średni 2 etap, nawet troszkę kiepskawy - gdzie już lewitujemy, zaginamy czasoprzestrzeń, uciekamy przed kulą, karabinami itd.
Wolę znacznie 1 etap i za drugim podejściem przejdę tylko do połowy.
Co do oceny, między 7 a 8.
gdyby nie etap drugi, solidna 8.
zagrajcie bo warto ;)