Zacząłem grać w Mass Effect 3 i jak na razie po 14h spędzonych z grą to jestem pod
wrażeniem. Polecam każdemu
no trudny z niego madafaka :/
ja grałem Żołnierzem na normalnym poziomie i też chyba za 3 razem się udało
Kai wygląda jak pchła co zjadła worek ecstasy:), z daleka go nie trafisz, podejdziesz za blisko umrzesz.
Dobra skonczyłem cała grę. Moja ocena to 9/10. Zakończenie trochę zepsuli ale cóż nic na to nie poradzimy
Poradzimy, poradzimy. Fallout 3 i DLC "BrokenSteel" pokazuje co BioWare powinno zrobić w tej sytuacji.
Poszukaj na Facebooku inicjatywy "Demand better ending for ME3" i poprzyj ją. Jak do tej pory jest ponad 10 tys. zwolenników. Na oficjalnych forach BioWare'u w ankiecie dotyczącej zakończeń głosów popierających obecne zakończenia jest tylko 2%. 88% ludzi (prawie 23 tys. głosów w tej chwili) chce pozytywnego zakończenia, 9% chce żeby Shepard przynajmniej znalazł się tam gdzie Normandia w zakończeniu. BioWare rozpętało burzę, która może się dla nich źle skończyć. Ludzie planują bojkot kolejnych DLCków i dodatków do ME3 oraz innych gier BioWare'u do momentu, w którym firma zrobi coś żeby poprawić zakończenie, chociażby faktycznie, tak jak miało to miejsce w wypadku Fallouta3 wypuszczając DLC z zakończeniami. Jest to możliwe, da się to stosunkowo łatwo zrobić poprzez dodanie dwóch opcji dialogowych dla Idealisty/Renegata do finalnej konwersacji. Można w ten sposób wyprowadzić 2 bardzo ładne zakończenia - dla Idealisty doprowadzenie do rozejmu poprzez uzmysłowienie Katalizatorowi, że jego twierdzenie o syntetykach niszczących organików jest błędne (sojusz Gethów i Quarian, a nawet co ważniejsze miłość EDI i Jokera); dla Renegata zastraszenie Żniwiarzy, skontaktowanie się z nimi, powiedzenie im, że stoi dosłownie dwa kroki od skrzynki do której wystarczy, że strzelić by wszyscy Żniwiarze zginęli i danie im wyboru - albo odejdą i nigdy nie wrócą, albo zginą. Inna opcja dla Renegata to przekonanie Żniwiarzy, żeby wstrzymali ataki do momentu, w którym faktycznie syntetyczna cywilizacja zacznie zagrażać organicznej. Wtedy faktycznie niech wkroczą i zrobią swoje.
Są też podejrzenia, że obecne zakończenie to ni mniej ni więcej niż majaczenie Shparda po oberwaniu od Reapera przed dostaniem się na Cytadelę, a dodatkowy film w zakończeniu po zebraniu odpowiednio silnej floty ("Shepard lives", do obejrzenia na YT) przedstawia moment odzyskania przytomności przez bohatera. Faktyczne zakończenie ma natomiast dopiero z czasem zostać dodane. Muszę przyznać, że takie rozumowanie ma sporo sensu, o ile pominie się wściekłość na producentów za takie podejście do tematu (wydanie gry bez zakończenia de facto).