PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611122}
8,5 16 tys. ocen
8,5 10 1 15908
Mass Effect 3
powrót do forum gry Mass Effect 3

Ja uważam że Shepard powinien zginąć ratując np. Raye. Powiedzcie sami czy taki motyw by wam się pobadał: Ostatnie chwile walki żniwiarze już prawie pokonani ale w akcie desperacji postanowili zniszczyć chociaż jedną rasę a ponieważ quarianie to jedyna rasa skupiona razem, wybór jest prosty. Shepard dowiaduje się w ostatniej chwili i nie zdążył zabrać ekipy z cytadeli lub omegi. I rusz a z kilkoma osobami. Np. Zeed, miranda, liara. Wyrusza na pomoc Flocie quraian, sam. Okazuje się że Może ocalić Raye i Tali Zora'h która jest w radzie admiralicji. Ale Musi przeciążyć rdzeń Normandii i równocześnie udeżyć w flote żniwiarzy. Shepard decyduje poświęcić załogę Normandii aby ocalić liczącą ponad 13 mln quarian Raye. Słyszy komunikat Hacketa i piątej floty. Ale mimo wszystko decyzja zapadła. Shepard wygłasza wzruszającą mowę i taki filmik jak Normandia wbija się z impetem w flotę żniwiarzy. Następuje ogromny wybuch który zmusza Raye na lądowanie na ojczystej planecie. I na koniec taki filmik jak gety oddalają planety quarianą i przy pomniku załogi Normandii SR 2. Wypowiadają się wszyscy znajomi Sheparda razem z Człowiekiem Iluzją. Zebrani obiecują Sobie Stworzenie nowej galaktycznej cywilizacji takiej z której Shepard był by zadowolony. Co wy na to. Piszcie Komentarze bo jestem ciekawy jak zareagujecie na mój pomysł.

solwbok

Trochę dramatyczne, ja bym nie chciał aby mój Shepard zginął (kiedyś będzie musiał, ale nie teraz), nawet jeżeli pamięć o nim miałaby nigdy nie zaniknąć. Ale zakończenie samo w sobie jest dobre...

solwbok

Nie, ja chcę zobaczyć gigantyczną batalię, prawdziwą wojnę, która zmienia na zawsze układ mapy świata, oczywiście chciałbym, żeby Shepard i załoga wyszli cali i zdrowi.

Możemy sobie pomarzyć, ale pewne jest, że BioWare udostępni Nam kilka(naście?) zakończeń, kto wie, może nie wszystkie będą się działy w jednym miejscu ;]

ocenił(a) grę na 10
plochol

Przypomniał mi się film Armaggedon i Dzień Zagłady.
Brzmi amerykańsko, ale pomysł jest nie najgorszy.

ocenił(a) grę na 10
plochol

Rozumiemy Się dobrze ale sam powiedz czy po wielkiej batalii nie lepiej zobaczyć jak główny bohater odchodzi z potężnym hukiem. I definitywnie zakończyć Sagę Mass Effect. Bo wszyscy wiemy co się dzieje jak się ciągnie serie na siłę. A takie zakończenie Oznacza definitywny koniec gry, bo jeśli BioWare Spróbuje wypuścić jeszcze jedną część to chyba tylko Wojna Quarian z Gethami wydaje się najlogiczniejszym punktem wyjścia do czwartej części. Ale to by było już przeciąganie końca, bo osobiście wolał bym widzieć pokój między gethami a istotami organicznymi. Niż niekończące się wojny. Ale jeśli by wypuścili coś w tym klimacie to bym chętnie zagrał.

ocenił(a) grę na 10
solwbok

A tak przy okazji jak załatwić demo. Ale za darmo.

solwbok

Przecież to jest ostatnia część z Shepardem w roli głównej. Na pewno jeszcze odwiedzimy uniwersum Mass Effecta, wtedy chciałbym go zobaczyć jako NPC, wraz ze swoim oddziałem pomóc mu w infiltracji bazy niedobitków Cerberusa ;]

solwbok

Ciekawe jaki wróg będzie w 4 [wiem ,wiem , jeszcze 3 nie ma a ja już o 4 ] .Może Cerberus nie zostanie całkowicie pokonany ? Może powrót złych Raknni - Proteanie...Inna rasa która przyspieszyła rozwój dzięki szczątkom Zniwiarzy.Wojna dobrych ze złymi [ nie wojna ras ].1 rasa przed protean.-Może nawet stworzycieli wieloświatów [ wymiarów ] typu 7 skali Kardaszewa [ teraz my jesteśmy typ 0 ][oczywiście byśmy przegrali w tym świecie ale w 1 z 2 zakończen rasy zmienili by inny wymiar stworzony przez ludzi dzięki maszyną przedprotean i usunęli by drzwi do innych światów.[przesadzone co ? ]

ocenił(a) grę na 10
movies_2

Niezłe ale nie w serii mass effect. To jest najlepsza seria gier. I czy nie lepiej ją tak po prostu zamknąć i rozpocząć coś nowego ale w tym klimacie. Na przykład coś jak kroniki riddica oczywiście z tymi światami i stworzycielami żniwiarzy. Ale bez Sheparda i jego ludzi. On już swoje zrobił i niech odpocznie sobie w końcu. Uważam, że powinno się zakończyć Sheparda i jego sprawy raz na zawsze. Puki wszyscy go znamy i lubimy. Mi osobiście by się przejadło ciągła walka jak nie z rakni to z czymś tam jeszcze. Ale Ten motyw z bramami do innych światów. Mega sprawa i przy każdej bramie inne potwory które strzegą wejścia. Zamknięcie bram i walka o planety zdatne do zamieszkania. Dla czegoś takiego to bym chętnie wydał nawet 200 zł.

ocenił(a) grę na 8
movies_2

Wątpię ze to się stanie gdyż nie będzie części 4 mogą zrobić jakiś SpinOff albo MMO z świecie ME

ocenił(a) grę na 10
Szw3dzik

Casey Hudson z BioWare zachęca do zachowanie save'ów z Mass Effect 3. :)
Żegnamy się z Shepardem ale na pewno nie z lore stworzonym przez BW.

ocenił(a) grę na 10
Sherem

Albo coś tak trochę z Obcy Przebudzenie, że Shepard ginie, ale zachowało się jego DNA i go po np. 600 latach sklonują do celów badawczych. Jako Królika doświadczalnego. Ale on ucieknie i zacznie na nowo zwalczać zło. Ale z pod jednym warunkiem, że nikt mu okrętu nie odbuduje. Tylko sam sobie będzie musiał wszystko załatwić, poczynając okrętu po załogę i wyposażenie, żywność niech też się kończy żeby za łatwo nie było. Może mu pomagać Liara T'soni która na handlu informacjami zarobiła fortunę. Ale niech tak wykombinują żeby była w zespole. Nie wiem jak przemycić Garrusa. Bo moim zdaniem ta gra bez niego straci sens, przydała by się Tali ciekawe jak długo żyją quarianie. W końcu niema rzeczy nie możliwych. Poniosło mnie co? Tak tylko strzelam. W co bym zagrał.

ocenił(a) grę na 10
solwbok

Mocno dojrzała Liara jako Matka Asari... nie głupie. Ale nie widzę sensu wracać później do Sheparda jako do protagonisty. Swoje odbębnił, chłopakowi należy się odpoczynek i szacunek. Zrobiłbym go jakimś admirałem połączonej międzygalaktycznej floty! A co! Okręt flagowy Normandia :]

solwbok

No poniosło Cię, ale dajmy Shepardowi spokój, zrobi się tak samo nudny, jak Ezio Auditore z AC, a tak, po zakończeniu ME 3, pozostaną Ci miłe wspomnienia ;]

Hm, Sherem, popieram Cię w pełni :)

ocenił(a) grę na 10
plochol

Ale Coś w tym klimacie nie Mass Effect. Ale coś innego bez tylu ras coś innego coś jak kroniki riddica połączone z GTA i NSF. Bo Shep. powinien odpocząć i tu się z wami zgadzam. Czwartej części nie powinno być.

ocenił(a) grę na 10
solwbok

A jaką postacią najczęściej gracie? Ja Kolesiówą bo kolo Głupio w pancerzu wygląda.

użytkownik usunięty
solwbok

fajnie by było gdyby stworzyli coś na podstawie mass effecta ale z innej perspektywy np fajnie by było zagrać sobie asari albo inna rasa :P a nie caly czas czlowiekiem ale pewnie bio ware juz tam cos nam wymysli byle by nie spieprzylo sprawy

ocenił(a) grę na 10

Granie różnymi rasami i klasami pojawia się w mulit ME3, które jest wychwalane pod niebiosa przez recenzentów :)
Przy okazji to świetna idea. MP będzie trzymać graczy przy świecie ME w czasie gdy BioWare będzie pracować nad kolejnym projektem.

Sherem

Ludzie z Bioware (kiedyś tam) poinformowali że nie będą kontynuować ME, ale może zrobią kolejną grę z tego uniwersum.

ocenił(a) grę na 10
Destr0

No przecież o tym wspominałem wyżej :)
A co do Twojego postu niżej - racja. Przecież to właśnie zrobił w ME2 w prologu :]

Sherem

Pewnie i tak będzie kilka zakończeń w tym takie że Żniwiarze zwyciężają.

solwbok

Znając Shepa prędzej kazałby wszystkim wyp******* ze statku i sam by się poświęcił.

solwbok

Pomijajac juz teorie o Indoktrynacji - Shepard w 2 czesci jest rekonstruowany przez Cerberusa. Illusive man chce sprawdzic jego reakcje na rozne bodzce i do glowy wgrywa mu program co on zrobi w danych okolicznosciach, by dowiedziec sie co nieco o zachowaniu Shepa. Koniec 3 czesci konczy sie w umysle. Przychodza zolnierze i ratuja Shepa z rak cerberusa. Zaczyna sie prawdziwa gra, w ktorej zniwiarze przygotowywuja sie do ataku :D Kasa leci. BIO WARE jest szczesliwy, a gracze maja kolejne czesci.