nie mogąc doczekać się jakichkolwiek faktów na temat gry oblukałem kilka zwiastunów...
powiem wam, że szał dupy nie urywa...
pierwszy (w kolejności oglądania a nie ukazywania się)nazywał się "inwazja na ziemię" bodajże i był jakby reakcją na inwazję z perspektywy mediów. za grosz emocji tam nie widziałem. zwykle narzekam na nadmiar patosu ale w porównaniu do tego filmiku na mnie w wiadomościach robi większe wrażenie robi nie tylko tsunami w azji ale i podwyżki cen paliwa.
kolejny to atak na jakąś wieżę, a shepard ostrzeliwany jest chyba (oby nie) przez żniwiarza. załamka! spodziewałem się, że to będzie inwazja suwerenów a po tym filmiku wygląda to jak inwazja tych niedokończonych ludzkich żniwiarzy. suweren rozmiarem przewyższał największe krążowniki, od Normandii był większy pewnie z 10 razy a to.... zostało napadnięte przez miażdżypaszczę. dorównywała mu rozmiarami! zastanawiałem się jak chcą rozwiązać walkę żołnierza z ogromną machiną bojową - już wiem, machina nie będzie ogromna a tylko duża.
najciekawszy będzie chyba ten:
http://www.youtube.com/watch?v=gRT_Q_gHQ_o&feature=player_embedded
ale ten też nie ma tego czegoś dzięki czemu oglądałbym go wielokrotnie dla zabawy jak dobry choć krótki film (bywały już takie w przeszłości....)
nie zrozumcie mnie źle, na grę czekam niecierpliwie i wiem że będzie świetna (dla fanów, a obiektywnie to dobra przynajmniej^^). ale liczyłem, że w zwiastunach będzie coś co sprawi że jak poślę link do nich komuś kto w ME nigdy nie grał to zobaczy coś co sprawi, że zechce zapoznać się chociaż z trójką a może i z całą trylogią. jakoś tego nie widzę^^ nie ma w nich nic co by sprawiło, że ja bym chciał obejrzeć je ponownie a lubię takie rzeczy...