PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614511}
8,1 7,4 tys. ocen
8,1 10 1 7404
Metro: Last Light
powrót do forum gry Metro: Last Light

Bardzo długi ale wciągający. Mi odpowiada ta filmowość. Mimo, że nie znam pierwszej części, ani książek, to zostałem zainteresowany i sięgnę na pewno po książkę.
http://www.cdaction.pl/news-27720/metro-last-light---13-minut-rozgrywki-wideo.ht ml
SPOILER
Scena w samolocie jest naprawdę nieprzyjemna. Mimo, że całkiem gładko wylądowali, to się usmażyli.

użytkownik usunięty
Koshara

lepiej przeczytaj "Metro 2033" bo dla mnie gra bazująca na książce jest raczej średnia z paru powodów,a na Metro:Last Night tez czekam bo ciekawi mnie w jakie zdarzenia Glukhovsky wciągnie Artema w fabule którą stworzył na potrzeby gry.

A jakie to powody? Pytam, bo gdy uporam się z Alanem Wakiem i Cryostasis mam zamiar sięgnąć po M2033 albo coś straszniejszego - Silent Hill 1 lub 2 albo Amnesia. Książkę już mam w kolejce oczekujących na półce.

użytkownik usunięty
Koshara

monotonia(Cryostasis przy tym jest dużo ciekawszy pomimo tego że etapy też są monotonne),na początku gra ma klimat ale gdzieś w połowie znika jakby twórcom zabrakło pomysłów,pominięcie postaci(np.etap Bibliotece razem z Artemem jest Daniła i Młynarz,a w książce jest jeszcze jedna postać) i zakończenia,główny to oczekiwania od gry które były za wysokie gra okazała się mimo wszystko przyjemna ma ciekawa grafikę ale zabrakło czegoś co by sprawiło że bym wrócił do niej,może tobie akurat się spodoba.