PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614511}
8,1 7,4 tys. ocen
8,1 10 1 7404
Metro: Last Light
powrót do forum gry Metro: Last Light

No cóż myślałem że gra będzie bardzo dobrą grą , jednak się myliłem , nie jest to świetna gra ,
krótka przede wszystkim , pierwsza część o niebo lepsza .

ocenił(a) grę na 7
REAPER_filmaniak

co juz ja przeszedles? ile godzin Ci to zajelo?

ocenił(a) grę na 5
pharaoh1

Szczerze ci kolego powiem że nie zwracałem uwagi na to ile grałem , gra jest naprawdę piękna jeżeli chodzi o grafikę , strzelanie jest tak proste że słów na to brakuje , po części dobrze że proste , najgorzej wypadają przeciwnicy którzy wręcz są ułomni , grę przeszedłem na poziomie hard , grałem bo od początku wciągała mnie niestety po przegraniu chwilę gra że tak brzydko powiem dupy nie urywa , czytałem recenzję na gamezilla , pisali że Słaba optymalizacja (wersja PC) , nie zgodzę się z tym , dziś po wstaniu z łóżka podczas kiedy piłem smaczną kawkę zainstalowałem tą samą grę na starszym komputerze z przed czterech lat , gra uruchomiła się bez żadnego problemu i śmiga ładnie na medium/low , ale śmiga . Polecam zagrać , każdy będzie miał szansę zobaczyć jaka jest ta gra ...

ocenił(a) grę na 7
REAPER_filmaniak

5/10 to nic godnego uwagi skoro sie nie jest fanem strzelanek to z pewnoscia mnie zanudzi na smierc :) Dzieki za odpowiedz popatrze jeszcze na wlakthrough jesli jeszcze youtube'a nie zakodowali

ocenił(a) grę na 8
REAPER_filmaniak

Mi jeden dzień wystarczył do przejścia myślę ,że około 7 godzin.Grafika jest bardzo ładna.i5 3.4ghz 8gb ramu i HD7950 po wyłączeniu ssaa gra była całkowicie płynna. Metro 2033 Przypomina bardziej dodatek do 1 części bo nie wiele się zmienia te same bronie z dwa nowe potwory więcej plus mini bossy.Przeszkadzało mi trochę zbyt duża ilość ludzi do zabijania a nie potworów.Czasem skradanie to paranoja stoję od typa 20cm a on mnie nie widzi xd jak już ktoś mówił trochę są ułomni Gra jest tak naprawdę bardzo dobra ale przez wysoki poziom jedynki oczekiwałem od drugiej części czegoś więcej. Bo tak naprawdę dostajemy jedynkę z lepsza grafika i ciut gorsza fabułą

ocenił(a) grę na 5
jarkoswawa

Jak Metro 2033 przypomina dodatek skoro 2033 było pierwszą częścią :P

użytkownik usunięty
REAPER_filmaniak

KRÓTKA ??? Dłuższa niż 2033 zdecydowanie i fabularnie bardziej rozbudowana niz jedyneczka :) Zresztą obie cześci fantastyczne (KLIMAT!) Doskonała kontynuacja ! Jedyny minus to ta ułomnosc przeciwnikow rodzaju ludzkiego ;p 4 razy ukończyłem i styka ;p

ocenił(a) grę na 7
REAPER_filmaniak

Mi tam się podobała. Dałem 10, pomimo liniowości. Rozumiem, że nie którym mogła się mniej podobać, a niektórym więcej. Ja zawsze lubię sobie wyrobić własne zdanie na temat czegoś, a nie sugerować się tym, co mówią inni. Polecam :)

ocenił(a) grę na 9
REAPER_filmaniak

Nie zgodzę się jedynka to mistrzostwo ale dwójka zawiesza poprzeczkę jeszcze wyżej.Jedyne co w metro 2033 było lepsze to fakt że artyom w tamtej części po serii padał ma poziomie normal, a tutaj jest niemal pancerny i sporo wytrzymuje.Pod względem grafiki, klimatu, lokacji dwójka jest lepsza i nie ma się co do tego rozpisywać.dochodzi również możliwość kustomizacji uzbrojenia, przecieranie maski ręką gdy np obryzga nas krew bądź błoto, to może małe smaczki ale jakże dobre.To ile nam gra zajmie zależy od stylu gry który de facto przyczyni się do zakończeń ktróre mamy dwa jak i w jedynce.Tak więc gre można skończyć w 5 godzin ale i w 10 godzin gdy przeszukujemy dokładnie lokacje.Fakt gra jest liniowa ale to nie jest minus, metro jest jak film więc jesteśmy prowadzeni za rączkę i ja sobie tego inaczej nie wyobrażam.Gra jest świetna i jeżeli ktoś zakochał się w 2033 ta też go urzeknie bo to godna kontynuacja.