7,6 8,6 tys. ocen
7,6 10 1 8620
Metro 2033
powrót do forum gry Metro 2033

powstał film na podstawie książki? Właśnie przeczytałem książkę do końca i jak dla mnie aż się prosi, żeby ktoś stworzył interesujący scenariusz na jej motywach (nie musi być ściśle powiązany z treścią książkowej fabuły).. Ale taki thriller s-f ukazujący upadek cywilizacji i dylematy moralne świetnie by się oglądało..

ocenił(a) grę na 7
iras1983

tez bum zobaczyl taki film, az dziwne ze do tej pory nie ma bo to swietny materail no ale dzielo stosunkowo mlode wiec jeszcze jest czas

maciek31

Czasami robią ekranizacje nawet słabych książek a tak świetnym materiałem nikt nie chce się zając :

użytkownik usunięty
Erathan

Film nie... Za dużo trzeba będzie uciąć. Ale jakiś mini serial byłby super.

iras1983

Serial lepiej-bo film-żeby wszystko pokazać co było w książce-trwałby ok. 4 godzin. Chociaż mogliby skrócić pierwszy rozdział ksążki, bo trochę nudny :p

iras1983

Kurcze idealny materiał nawet na dwa sezony. Ale niech robią to Rosjanie np "z takim rozmachem jak najnowszy Mistrz i Małgorzata", bo zjadacze hamburgerów od razu zrobili by z tego papkę dla 13+. Oj tak Rosjanie potrafią robić o wiele lepsze (klimat efekty itp) niż amerykańce.

Gierrapa

Nooo zgadzam się... To samo pisałem na forum Metro 2033...

Charlie_Pace

I nie potrzeba by było wysokiego budżetu... patrzcie na takiego spartakusa akcja dzieje się cały czas w jednym domu plus ochy i arena (ewentualnie w pojedyncze sceny w mieście). Kanały i metro są o tyle wdzięczne, że przy odpowiednim świetle można by modyfikować tą samą scenografię, na nieskończoną ilość waraintów.
Twórcy filmu "stalker" zrobili parę takich scen i wyszły one przegenialnie.
I ten rosyjsko-pijacko-nostaligiczny klimat z nutką potworow i anomalii.

iras1983

Obstawiam,że prędzej czy później ktoś się za to zabierze. Obawiam się tego,że jak ten pomysł trafi do jakiegoś niskobudżetowego studia... Cały czar książki pryśnie.
Jestem za filmem ale niech się zabierze za to ktoś porządny :)

m4ti777

A co ty masz do niskobudżetowych filmów ? Potrafią wyjść naprawdę genialnie jak zabierze się za to ktoś z głową na karku choć faktycznie w tym przypadku niski budżet może popsuć wszystko...

ocenił(a) grę na 10
iras1983

byloby super nakrecic o tym film.....

iras1983

popieram w 100%

gagaryna

już niedługo
http://www.youtube.com/watch?v=GHB1gyFUGO0&feature=related

mistrzkaskader

Zajebiście :)

ocenił(a) grę na 7
gagaryna

przeciez to fake

iras1983

ja się nie mogę doczekać, tylko, żeby tego nie zepsuli, tak samo do metra 2034 i do Pitera z projektu Universum Metro 2033

anika1983

Nie martw się Anika, Dmitry Glukhovsky obiecał, że zadba o to aby nie wyszedł żaden chłam, tylko naprawdę porządny film. Pewnie ekranizacje kolejnych książek też będą na bardzo wysokim poziomie.

iras1983

Jak najbardziej jestem za, książka jest rewelacyjna i mam nadzieję, że powstanie jej ekranizacja :)

iras1983

książka jest genialna i powinien powstać na jej podstawie film! modlę się, żeby (jeśli już) nie wziął się za niego jakiś partacz...