PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611948}
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15081

Minecraft
powrót do forum gry Minecraft

powiedzcie mi dlaczego powinienem zacząć grać w Minecrafta ? co jest takiego w nim że ma tylu fanów ? No jazda, przekonajcie mnie !

friko_fw

Oryginalność - dawno nie było tak oryginalnej gry
Klimat -mimo dość dziwnej na pierwszy rzut oka grafiki gra bardzo wciąga, głównie za sprawą niepowtarzalnego klimatu
Nieograniczoność świata i mnogość rzeczy jakie możemy wybudować - właściwie jedynym co ogranicza gracza to jego własna inwencja i pomysłowość :)

friko_fw

jest oryginalna racja ale tak szczerze nie lubie jej i nie rozumiem tego całego zachwytu (równie dobrze moge kupić klocki) ale jak lubisz dużo klocków i kreatywne budowanie to nie bronie

kasiunia_nr1

Przecież Minecraft to nie tylko budowanie (choć, mimo wszystko, to najważniejsza rzecz), jest przecież jeszcze tryb survival, gdzie zbierasz surowce i walczysz o przetrwanie. Więc kup sobie klocki i sprawdź czy w nich też się tak da.

friko_fw

Nie powinieneś zaczynać grać.:P

friko_fw

Nie graj w to!

friko_fw

Jeśli jesteś kreatywny ta gra jest w sam raz dla ciebie

friko_fw

Graj! To moja ulubiona gra!!!

friko_fw

Osobiście fanem nie jestem, chociaż grałam w nią kiedyś i nawet dobrze wspominam tę grę. Ciekawa jest możliwość wybudowania praktycznie każdej rzeczy - na yt można znaleźć dużo filmów o różnych skomplikowanych budowlach, jak choćby elektrownie jądrowe. Można też grać w trybie survival, który zmusza nas do samodzielnego wydobycia surowców, stworzenia potrzebnych rzeczy oraz walki z potworami. Zdecydowanie gra jest oryginalna i kreatywna, brakuje natomiast określonego celu. Dla jednych to plus, bo rozgrywka nigdy się nie skończy, a każda następna gra będzie się różnić od pozostałych. Dla innych, w tym dla mnie, to minus, bo nie ma motywacji by rozwijać naszą postać. Na początku jest ciekawie - trzeba wydobyć surowce, rozpocząć budowę kopalni, zasadzić rośliny - jednak by gra się potem nie nużyła trzeba albo lubić takie rzeczy albo uzbroić się w duże pokłady cierpliwości. Bardzo interesującą funkcją jest również multiplayer, granie z innymi jest znacznie ciekawsze niż samotne. To czy gra ci się spodoba zależy od twoich własnych upodobań, jednak z czystym sumieniem mogę ją polecić, bo zdecydowanie nie jest grą źle zrobioną i o ograniczonych możliwościach.

friko_fw

Gra jak każda gra może wciągnąć jak i znudzić. Po ok. 2 latach gry grania w ten rękoczyn gra mi się ZNUDZIŁA, chociaż szczerze powiem że była warta te kilka euro( oczywiście przed wersją beta po której gra kosztuje ok. 89 zł??? )... Teraz jeżeli JUŻ gram w Minecraft'a to tylko na multiplayer gdy np. ktoś z znanych let's player'ów ma eventy na swoich serverach. Singleplayer nie daje takiej frajdy jak Multiplayer, chyba że zainstalujesz odpowiednie modyfikacje, np Mo'Creatures. Tak naprawdę gdybyś coś wrzucał na youtube, to napewno się Minecraftem nie wybijesz, bo teraz co 3 osoba kręci Minecrafta na youtube. Osobiście mogę polecić tą grę.