PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611948}
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15081

Minecraft
powrót do forum gry Minecraft

Jeśli w to gracie to przestańcie w to grać. Ta gra zmarnowała mi 3 lata życia. 3 lata w których nie grałem prawie nic oprócz tego zrobiły ze mnie takiego maniaka że wstydzę się to wspominać. Moja ocena (3) jest uzasadniona.
Zaczynam od 5 punktów
1 Ta gra zrobiła z Youtube jedno wielkie G*WNO, cokolwiek na nim wpiszesz wyjdą ci miliony amatorskich filmików minecraft nagrywanych przez dzieci w wieku 8-12 lat. Profesjonalny(debilny w 98%) minecraftowy youtube też nie jest lepszy. Youtuberzy zarabiają na was przez tydzień więcej niż wasi rodzice przez 2 miesiące (sami to skrywają żeby nie stracić widowni nie świadomych niczego dzieci). -1
2 Większość graczy to kompletne nooby(non premium) które niszczą grę nie licznym porządnym graczom(premium). -1
3 Nie widzę żeby twórcy gry jakoś bardzo przykładali się do aktualizacji. W 4-5 miesięcy dodają kilka MB do gry. -1
4 Chociaż by dodawali porządne rzeczy a nie jakieś optymalizacje (nie wiem po co w tej grze optymalizacja) -1
5 Muzyka w tej grze jest po prostu rewelacyjna. Zmusza gracza to ruszenia się i wyłączenia dźwięku. -1
6 Gra ma mnóstwo błędów mimo tego że twórcy poprawiają ostatnio ze 600 na jedną aktualizacje. -1
7 Gra niszczy życie ludzi. Jak już się wciągniesz to przez lata nie opuścisz tej gry. Po pewnym czasie uświadamiasz sobie (lub nie) że gra jest dziadowa i powoli przestajesz w nią grać. -1
Dodam jeszcze że Mojang za to że g*wno robi dostaje miliony dolarów za które mogło by zatrudnić dziesiątki profesjonalnych programistów i wtedy gra znacznie szybciej by się rozwijała. -1
Ale żeby nie było
Gra jest nawet grywalna a na multi jest nawet bardzo. +1
Nieskończony świat i możliwości. +2
Za czasów prehistorycznych (alpha, beta) nie grało tyle nobów i sam youtube miał tylko kilku porządnych youtuberów którzy teraz już nie istnieją (nie wytrzymali ataku 10 latków), a sama gra była jakby lepsza +1
Gra rozwija w większości przypadków inteligencje. Niestety w niektórych ona spada. (potwierdzone) +1
Więc ostateczna ocena to 2. Ja dałem 3 za to że dała mi dość sporo zabawy bycia adminem i banowania graczy na swoim serwerze i poznania dość sporej liczby osób.

hevi129

Masz rację mój kolega stał się maniakiem kiedy był w gimnazjum nie mógł przestać grać przez chwilę na pracę domową.
I te głupie filmy nudne i beznadziejne z minecraftem

hevi129

"Nieskończony świat"

Nie jest nieskończony, tylko powiększony o 5 000 000 kratek. Więc w czym jest +2?
Poza tym jest wiele dowodów na nie nieskończonego świata
-Odległe lądy
-Plaża przy wodzie, do której nie można wejść!

mzelek_filmaniak

Wiem. Ale nikt normalny nigdy nie dotrze do granicy świata.

hevi129

Dotrze Spokojnie! :)
Przyłożyć się trzeba! :)

hevi129

PS. Wiem, dlaczego MC jest takie popularny . Bo jest Oryginalny

hevi129

2. punkt jest jednak bez sensu. Tak naprawdę, to mógłbyś wyjaśnić, w czym przeszkadzali ci gracze non-premium, bo to, że nie zapłacili za grę, na którą ty wydałeś pieniądze, nie jest sensownym argumentem.

hevi129

Zgadzam się. Minecraft to budowanie klocków. Najlepsze, że wiele z tych dzieci co nagrywają filmiki nie potrafią poprawnie mówić, podstaw angielskiego nie wspominam. I kto wymyśla takie kaleczenie języka!? Przykład: BRONZOWA, RUZOWA... coś tam. To już lepiej by było jakby napisali poprawnie bez polskich znaków.

Aurona

Jeszcze są gorsi ci którzy serwery zakładają a w ogóle się nie znają na tym. Na przykład: Kupują od razu serwer na 3 miesiące za 100 zł (facepalm), kopiują orygine serwery (skkf, kwadratowa masakra, hypixel itp.), zaśmiecają YT reklamami swoich serwerów (Siemankooo, tu xxxx. Zaplaszam na selw xxxxxxxxxxxx jest baldzo fajny........). A jak już dojdą jacyś gracze to g*wno ich obchodzą i dają im bany za samo złe skomentowanie serwa.

hevi129

Morda okragla cioto. Kwadraty rzadza.

GeraltRiv

Można jaśniej ?

hevi129

Kwadraty rulez. Inne figury geometryczne są żałosne.

GeraltRiv

You made my day. xD.

hevi129

Takiego osobnika nazywamy dzieciakiem majngówna.

Takiego osobnika nazywamy trollem, nawet się zaśmiałem

twojulexmozg

Lulz, o tym "moim" komentarzu też nie wiedziałem. Chyba czas założyć nowe konto.

Włamali ci się stary?

twojulexmozg

Nie do końca.
Jest to swojego rodzaju "karniak".

Lubię Minecrafta, i znam kilku noobów ( sory kilkuset), i rzeczywiście mnie denerwują swoim pismem( i grą też). Ale cały czas nie rozumiem za co jest tak hejtowany. Mam Minecrafta non-premium i już jestem noobem? ( sam się już zaplątałem XD)