PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611948}
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15081

Minecraft
powrót do forum gry Minecraft

Pamiętacie starsze wersje minecrafta?
Moja pierwsza to alpha 1.3 - co to w tedy było!!!
Nic sie nie wiedziało o tej grze, odkrywało sie samemu recepty na itemy , pierwsze domki z cabla i z dirtu XD, potwory, sianie trawy to było piękne!
Minecraft był w tedy niczym ale przyznajcie że za nim zrobiono z niego wow'a był on idealny i strasznie wciągający ...
Chciałbym jeszcze raz poczuc tę ochotę do grania jak się nie wiedziało w tedy nic o Minecraft'cie.

Pozdrawiam graczy . . .

MrSebkoss_filmaniak

Generalnie - to takie odczucia towarzyszą prawie każdej grze, w którą gra się już od jakiegoś czasu i jest ona regularnie rozwijana. Ja mam takie odczucia związane z League of Legends - jako trzy-i-pół-letni gracz :D Chociaż trzeba przyznać, początki Minecrafta były niesamowite :D Pamiętam moją pierwszą grę, kiedy stwierdziłem że piórkiem drzewo rąbie się znacznie szybciej i wyciąłem nim pół lasu. To były czasy... Moim zdaniem mapy z tamtych czasów wyglądały znacznie lepiej - teraz wszystko jest takie pomarszczone, nas╔ane jedno na drugim, i nie czuć takiej otwartości - kiedyś jak byłeś na łące, to czułeś że byłeś na ŁĄCĘ, a nie na zarośniętej przestrzeni między wielką górą a piramidą.

Stary, dobry Minecraft :)

KorniShawn

Dokładnie i tu się zgodze.
Mapy w tedy a teraz to zupełna różnica.

MrSebkoss_filmaniak

Masz rację kurde... Gra po drodze gdzieś zgubiła ten klimat...
Według mnie chodzi o wyobraźnię. Kiedyś postawiłeś sobie kawałek wełny w ścianie i robiła za obraz. Teraz masz wszystko podane na tacy...

portier

Dokładnie, te cholerne update'y! Tu ziemniory, tu marchewki, tu głowy dają... CO TO TERAZ ZA MINECRAFT?!

ManiakowyPingwin

normalny! chciałbyś tylko owce i krowy w mineraftcie?!

sdf402

Nie o to mi chodzi, chodzi mi o to, że Mojang nas rozpieszcza, nie mogę tego bardziej określić.

A poza tym: brawa dla Mojangu za to, że wszystko spier*olili, bo w nowej wersji można mieć tylko jednego moda.