Jest i to mnóstwo rzeczy...trzeba tylko chcieć i pobudzić wyobraźnię. Zwłaszcza jak gra się ze znajomymi to jest to kawał świetnej rozgrywki. W dodatku tyle piramid, twierdz do poznania i smok do pokonania...
Ta gra to dno. Gra sama sobą powinna serwować rozrywkę. To ja mam sobie budować WZORKI Z KLOCKÓW, żeby mi nie było nudno ? Was porąbało. Ta gra to syf. To tak jakby napisać, że grając w half-life mam sobie wystrzelać z kul wzorki na ścianach aby nie było nudno, ale nie musze bo half-life to dobra gra. Minecraft to syf.
Ja nie zachwycam się tą grą- ale można tu zrobić genialne rzeczy.
" Gra sama sobą powinna serwować rozrywkę"
Jest wiele gatunków. To że ty lubisz konkretny to nie znaczy, że wszyscy mają go lubić.
To nie jest gra to jest symulacja klocków duplo dla 4 letnich niedorozwojów umysłowych. To już nawet lego wymaga większego wkładu.
Ok, czyli 4 letnie niedorozwoje zrobiły by 100 metrowy zamek, miasto lub nawet całą górę? Wystarczy poszukać- w tej grze można zrobić WSZYSTKO. Ci co mówią że nie ma tu co robić sami są niedorozwinięci i nie potrafią otworzyć oczu na to co da się zrobić w tej grze.
Lego wymaga większego wkładu? To zrób to jak niby ta gra taka nie "wymagająca". https://www.youtube.com/watch?v=aQqWorbrAaY
Pamiętam te okropne klocki duplo z bachorami w reklamie które nie ogarniały co się dookoła nich działo takie 3 letnie skoksowane dzieciaki bawiły się takimi wielkimi kwadratowymi klockami duplo to było takie "lego" dla niemowlaków tym właśnie jest ten cały minecraft.
Ale o to chodzi w tej grze. Znasz takie pojęcie jak "sandbox"? To tak jak krytykować klocki lego, bo można budować, co się chce.
NIE MA CO ROBIĆ?
Piramidy, zamki, góry, wieże, całe miasta, epickie drzewa wysokie na 50 metrów, kaniony, pomniki, statua wolności, można zrobić nawet działające radio- tylko trzeba mieć WYOBRAŹNIĘ! A ci co mówią że się nie da nic tu zrobić zwyczajnie są leniwi.
A jak jeszcze cię to nie przekonało- zobacz sobie budowle Keralisa lub Aureliena Samy.
ta ? i w jaki sposob niby gra punktuje ci budowe ? gdzies dostales w jej celach że masz takie rzeczy zrobić ? no nie bardzo. minecraft jest niedorobiony i bezcelowy
Bo wszystko tu jest kwadratowe. Na oko nie chce się w to grać. Dobra gra z XXI wieku to Pekka kana 2. W Pekka kana 2 buduje się plansze, konstruuje się nowe tła, grunty i sprity (nie kwadratowe)
Kto lubi Terrarię polubi i Minecrafta i odwrotnie, gra skierowana do osób kreatywnych. Sam pomysł uważam za fundament udanej gry i żadne płącze i hejty nic nie dadzą. Gra w którą może zagrać każdy i ewoluować w rozgrywce.
w jakiej rozgrywce skoro w tej grze nic sie nie dzieje. ta gra niczego co tam zbudujesz nie punktuje tak jak wystrzeliwanie sobie wzorkow na scieanach w half-life nie sprawia ze gra jest ciekawsza
Jedynie co to Youtuberzy w czasach świetności tego tytułu to punktowali sobie wyświetlenia i suby bo dzieciarni lubującej się w tej grze było na pęczki i jeszcze więcej tak więc kasa z YouTube musi się zgadzać. ;D