10/10 za ścieżkę audio, mimo że nie jestem fanem takiej muzy, ta mnie po prostu rozwaliła, zauroczyła i zaczęła prześladować, szczególnie fenomenalny kawałek Solar Fields - Introduction z intra
6/10 za polonizację, mogła być lepsza, ale dobrze że nie była gorsza
8/10 za grafikę, ładna ale bez szału jak dla mnie
5/10 za długość gry - 7-8h to dla mnie zdecydowanie za mało, zanim się wkręcimy jest koniec. Chciałoby się z 15h minimum pobiegać :)
9/10 za grywalność - strasznie wkręcająca gra, jak zaczniemy już biec to nie możemy przestać :) Ogromny + za to że gra nie przechodzi się sama. Mimo ,że czasem ginie się kilka razy z rzędu w ciągu minuty, nie stresuje wogóle.
Ogólnie gra zasługuje na mocne 8/10.
Polecam ją szczególnie osobom, które mają ochotę na trochę powiewu świeżości na rynku gier FPS
Ładnie. Ze wszystkim się zgodzę. Jeśli chodzi o polonizacje to grałem w wersje anglojęzyczną. Kampania rzeczywiście nie jest za długa ale w sam raz dla casualowych graczy. Dla mnie jest stanowczo za krótka ale kończąc można przecież poprawiać czasy co daję drugie tyle a grając z kimś zwiększa trzy krotnie fun z gry.
Jeśli chodzi o grafę, kiedy grałeś w ten tytuł? Jeśli nie w 2008 roku to oczywiste, że grafika może już być bez "szału' ale jak na tamten czas była wywalona i utrzymana w super klimacie.
Jeśli chodzi o przynależność do gatunku FPS to mocno naciągnięte. Grę można przejść nie oddając ani jednego strzału! Po drugie celem nie jest zabijanie lecz przebieganie i pokonywanie trudności więc jak dla mnie to bardziej pasuje do zręcznościówek.
Dla mnie ta gra jest jedną z lepszych w jakie grałam na x360! kocham parkour i ta gra jest absolutnie w moim klimacie. Ciekawe czy zrobią dwójkę. Jedynie czego mi brakowało w grze to tego, że nie ma żywego ducha w grze oprócz policji... to dopiero był by szał, biec po zatłoczonej ludźmi ulicy. Wbijać do czyjejś posesji po czym wybiec przez okno i wskoczyć na dach najbliższego budynku. Po prostu biec przez tętniącym życiem miastem. Ciekawe czy na to wpadną twórcy jak się odważą zrobić mirrors edge 2! szkoda że sama nie mogę być twórcą takiej gry. :D
Widziałem zapowiedź Mirror's Edge 2, jakieś 2 tygodnie temu, na stronie której nie zrobię kryptoreklamy i jej nie wymienię, więc trzymajmy kciuki, może wyjdzie i może spełnią się Twoje (moje również) życzenia i pobiegniemy przez miasto tętniące "życiem". Pozdro :)
niby robią niby nie, ale chyba jeszcze nawet nie zaczęli, bo autorka scenariusza do pierwszej części nie dostała nawet angażu... chciałbym żeby w końcu coś oficjalnie potwierdzili a nie tylko pusty PR.