Oczywiście jeżeli ktoś jest fanem gatunku metroidvania to i tak czy tak zagra, ale całej reszcie nie polecam, jest wiele o dużo lepszych i ciekawszych gier z tego gatunku.
System walki jest nudny, od początku do końca gry uderzamy w ten sam jeden sposób nic się nie zmienia, nie ma nowych broni, nowych umiejętności walki nic.
Eksploracja w ogóle nie ciekawa, nie mamy możliwości umieszczania markerów na mapie zamiast tego w miejscu gdzie coś jest do zdobycia twórcy automatycznie dali znaczek "?", więc wiemy gdzie co jest i niczego nie można przegapić.
Muzyka nawet spoko, ale jakoś specjalnie nie zapada w pamięć, fabuła to samo jak zwykle ratujemy świat, nuda !!.
Walki z bossami nie stanowią większego wyzwania, jak i sam poziom trudności który jest ok.
Oprawa graficzna akurat lubię pixel art więc jest ok.
Kolejny zarzut mam do tego, że w zasadzie nie ma w tej grze potrzeby ani motywacji żeby w ogóle walczyć z przeciwnikami, ponieważ waluty i tak czy tak nie mamy na co wydawać jest tutaj zaledwie jeden skle z sigilami na który łącznie potrzebujemy ok 3000, więc do tego doszło, ze po jakimś czasie poprostu leciałem do przodu unikając przeciwników bo nie widziałem najmniejszego sensu w walce z nimi, dropów ani expa z nich nie ma więc po co tracić czas na nudną walkę ?.
Moim zdaniem słaba metroidvania na ok 8-10 godzin.