Dobra krótka gra (10 poziomów :/ + challenge roomy), ma swój urok. :P Masa "undeadów": W tym jakieś hojraki z tarczą, wokół, których trzeba trochę potańczyć. Szybkie kapucyny ninja ze sztyletami, gnijący żołnierze z kotwicami zamiast rąk (Gdy stracą nogi pełzną z naszą stronę z chęcią wysłania nas na tamten świat coś jak Necromorphy w Dead Space :>) czy małe zielone kijanki, w które trudno trafić bo są szybkie i malutkie :P. Nawet tych małych gówien nie zauważyłem do momentu jak mnie zaczęły podgryzać ;>. Bestiariusz jest zróżnicowany. Bronie na poziomie, jest fun ze strzelania. Przyzwoicie się gra! Tylko proponuje wystartować na najwyższym poziomie trudności, ja wybrałem ten średni i było bardzo łatwo (W czasie przemarszu z kompanami praktycznie nie musiałem się wysilać wystarczyło poczekać a sprawy same się potoczyły ://). W tym prequelu można sobie nawet polatać dwupłatowcem czy pojeździć czołgiem. 50zł to cena w sam raz. Jakbym miał oceniać w skali 10stopniowej - mocna siódemka 7. Będzie kolejna część :)
No niestety kolejnej części chyba raczej nie będzie. Przeszedłem podstawkę, zaraz potem ten samodzielny dodatek i muszę przyznać, że twórcy naprawili wszystko co było popsute wcześniej. Polski dubbing zniknął i całe szczęście, angielskie głosy znacznie lepsze i można wczuć się w klimat. Grafika rozjaśniona i lekko poprawiona - prezentowała się naprawdę świetnie. Bugów troszkę zostało, ale nie uprzykrzają bardzo życia. Fabuła ma więcej sensu niż w podstawce, chociaż w końcówce była taka rzeźnia, że jakakolwiek historia przestała mieć znaczenie. Szkoda, że nie dodano jakiejś nowej muzyki, bo tej musiałem słuchać już 12h w podstawowej wersji gry. Myślałem, że poziomu ze smokiem z pierwszej części nic nie przebije, ale etapy z dwupłatowcem i czołgiem - świetne! Co do oceny - mocne 7, jak u kolegi wyżej.