PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608603}
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 13108
Need for Speed: Carbon
powrót do forum gry Need for Speed: Carbon

7/10 - ok

ocenił(a) grę na 7

Ta cześć pojawiła się tak nagle i szybko po premierze poprzedniej odsłony.

Jeździmy tylko w nocy co mnie trochę irytowało. Carbon mocno nawiązuje do Szybkich i Wściekłych: Tokyo Dirft z tym końcowym wyścigiem kanionem.

Ha jak perfidnie twórcy zrobili, że na trasie biegnącej przez ten kanion zaimplementowali zniszczalne barierki na zewnętrznej stronie zakrętów. hehe Jak mnie wyrzucało z zakrętu to wypadałem z trasy w głąb kanionu razem z barierkami. hehe To był dla mnie szok. ;)

Podczas pewnego wyścigu z jakimś tam można powiedzieć bossem wyświetlała się jego twarz na ekranie w małym kwadracie. Za każdym razem jak popełniłem błąd czyli otarłem się o barierki albo inne elementy przy drodze ten perfidnie się ze mnie śmiał. hehe

Spoko gierka.

STAMiNA

"Podczas pewnego wyścigu z jakimś tam można powiedzieć bossem wyświetlała się jego twarz na ekranie w małym kwadracie. Za każdym razem jak popełniłem błąd czyli otarłem się o barierki albo inne elementy przy drodze ten perfidnie się ze mnie śmiał."

W opcjach można wyłączyć funkcję "Obraz w obrazie". Wtedy podczas wyścigu twarze bossów nie będą się pojawiać.

ocenił(a) grę na 5
Ziomaletto

zakończenie Carbona to jest jakaś kpina. Super pomysł z fabularnymi wstawkami filmowymi, aż tu nagle po pokonaniu Dariusa: taa dam - "Gratulujemy! Ukończyłeś grę.." No bez kitu.. Kompletnie nic nie zostało wyjaśnione. Wyścigi też pozostawiają wiele do życzenia.. 5/10

ocenił(a) grę na 10
STAMiNA

Mnie osobiście wyścigi w nocy bardziej się podobają. Czuć wówczas klimat "Szybkich i wściekłych", gdzie akcja dzieje się w nocy. Sporo nawiązań do "Tokio Drift". Wyścigi w kanonie jak najbardziej na plus. Czy wyrzuca za barierki? Jeśli dobrze zmodyfikujesz japońską brykę, to bez problemu zmieścisz się w zakrętach. Początkowo (zaraz po premierze) wybrałem muscle, co było dla mnie prawdziwym wyzwaniem.