Czytam tu wypowiedzi niektórych że bardzo łatwa ta gra i myślę że są to ludzie którzy grali w tą grę nie dłużej niż 10 min albo grają we wszystkie gry wyścigowe jakie wydają i są profesjonalistami. Ja doszedłem do 7 poziomu kierowcy i mam problemy ze wszystkimi wyścigami, ciągle 2 albo 3. Nie jestem super graczem wyścigowym ale trudno mi się gra. Jak porównam z innymi częściami NFS to tu poziom trudności jest wyższy
Nie czytaj tych bzdur co ludzie piszą. Gra jest wymagająca, tu nie chodzi tylko o zdolności maunalne, ale o spotrzegawczość. Gra jest mocno nieuczciwa bo premiuje graczy spostegawczych, którzy wcale nie muszą mieć dużych umiejetnościw proawdzeniu auta, a zawsze karze graczy którzy mogą mieć najlepszy na swiecie skill w prowadzeniu pojazdu a i tak będą mieli gorsze czasy bo nie zauważą w porę nadjeżdzajacego z przeciwległego pasa auta. Gra jest cholernie brzydka i nieczytelna,a uata na drodze zlewają się, to jakieś rozmyte punkty, często są sytuacje, że gdy pojawia się policja pokazuje się przerywnik filmopwy który dekoncutruje by milisekundy później po przerywniku staranało nas auto. Dlatego ta gra jest nieuczciwa bo wyamga totalnej koncetracji na otoczeniu dużo bardziej niz na smaej jeździe i to jest nie fair, powinno byc odwrotnie. Podobnie blokady złozone z aut policyjnych też są cholernie niczytelne, najczęściej widzę lukę prze którąmożna przjechaćdopiero przy znacnzym zblkiżeniu się do tej blokady, a jak ktos jest spotrzegawczy wzrokowo może ją zauwazycż daleka i ma duzow iecej czasu by zareagować. taki garcz wcale nie musi mieć szybszej reakcji w prowadzeniu auta a i tak z nami wygra. Dlatego nie łuschaj takich miernych wypocin. Druga rzecz, pisać każdy se moze co chce, a tzrecia jest taka, że 95% ocen trudności gier jest na odjeb się. W Hot Pursuit nie musisz zdobwyac złota by rpzechodzic misje,możesz robić same brązy, więc nie wiesz jakktos gra czy przechodzi na odjeb się czy zalicza misje zawsze jako pierwszy. Hot Pursuit ma dodatkowo beznadziejne trasy, których się tzreba uczyc na pamięć, to jest kolejna niesprawieldiwa rzecz, kltóra się pojawia w niektórych grach wyścigpowych, i to jest kolejna nieuczicwa zagrywka bo uczenie się tras/skrótów na pamięć w przypadku gdy te trasy wygladają dosłwonei jednakowo znó premiuje gracyz z lepszą pamięcią niż tych z lepszymi zdolnosciami manualnymi. Wiele wyścigów to przepychanki z policją albo innymi graczami, to kolejny argument, że nie są to typwoe wyścigi, aleliczy się tutaj spryt i myślenie, czyli dochdozi element taktyczny. Mogę się założyć, że znaczna większość osób która pisze, że ta odsłona jest łatwa, leży w innych odłsonach właśnie z tego pwodu, ze jednka większośćodsłon nfs skupia się głwónei na zdolnosciach manualnych, a HP należy do tej niszy gdzie trzeba kombinować.