PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699775}

Obcy: Izolacja

Alien: Isolation
2014
8,0 4,4 tys. ocen
8,0 10 1 4358
Obcy: Izolacja
powrót do forum gry Obcy: Izolacja

Tak wgniatajacej w fotel atmosfery i klimatu juz dawno nie widzialem w grach i jeszcze tak bardzo filmowa gra o Obcym ;]

Same plusy chyba ;].

lavrenzo84

No, mały minus może za kupę czasu, który musimy poświęcić grze zanim zabawa w kotka i myszkę z obcym się zacznie - pierwszy akt twórcy mogli kapkę skrócić.

ocenił(a) grę na 10
Alchem1st

Masz racje dosc dlugi poczatek i troche na sile no ale coz ;].Wkoncu musieli zostawic sobie Obcego na deser a nie odrazu jako przekaska ;]

lavrenzo84

a juz wydawalo mi sie ze to jest filmmmmmmmmmm kolejnyyyyyyyyyyyyy szkoda

ocenił(a) grę na 10
riko62

wiez mi ze ta gra to taka 5 czesc Obcego !. ;].Mozesz wiezyc lub nie ale naprawde fabula jest swietna i tak wlasnie wyobrazalbym sobie Obcego 5 gdzie glowna role gra corka Replay ;].

W dodatku to my sterujemy postacia i to od nas zaleza losy glownego bohatera.To my mozna powiedziec ze jestesmy glownym bohaterem.

ocenił(a) grę na 10
lavrenzo84

Zgadza się, można to traktować jako kolejną część sagi tym bardziej, że historia z tej gry jest uznana przez studio FOX (właściciela marki) za integralną część uniwersum "Obcego". Dla fana to jest 10.

ocenił(a) grę na 10
Ted_Junior_Gillas

Jako fan Obcego muszę się zgodzić, to jest jedyna gra którą mógłbym wpisac do kanonu, chociaż nie spieszę się z takimi opiniami na razie bo jeszcze całej gry nie przeszedłem. Tak czy inaczej jest to najlepsza gra z Obcym jaka powstała i moja ulubiona gra na Świecie.

ocenił(a) grę na 10
szybki1244

Z innej beczki: Aliens Colonial Marines również uznawane jest fabularnie za część sagi (co już tak nie cieszy bo jaka jest gra to każdy wie, a przedstawienie historii jest równie koślawe). Pozdrawiam fana :)

ocenił(a) grę na 10
Ted_Junior_Gillas

Wiem, wiem, nie umknęło mi to ale to takie tam gadanie gryzipiórków...
Ja trzymam się swoich przemyśleń i własnego zdania. To co ustalą garnitury tam w biurze FOX to już mnie nie interesuje, oni pewnie przede wszystkim chcą sprzedajać produkt ;) Ogólnie jestem jednym z nielicznych którzy grali w A:CM z przyjemnością, przy czym głównie w trybie wieloosobowym. Single player był mdły. Ale szkoda wspominać, kiedy nadszedł tak potężny tytuł, godny legendy Obcego! ;)
Pozdrawiam również!

ocenił(a) grę na 10
szybki1244

Godny to malo powiedziane ;].

Pamietam jak dzis kiedys gralem pierwszy raz w Aliens vs predator z 1999 roku to byla masakra.Ten klimat i ta grafika i ten gameplay.
Do dzis uwazam ze to najleprza gra w tym uniewersum.2 czesc mi sie juz nie podobala a puzniej Rebelion znowu powrocil i bylo znowu fajnie ale to juz nie to samo co 12 lat temu ;].Puzniej powstala takie dno jak Colonial Marines i ogolnie upadek firmy Gearbox.

A dzisiaj jest Alien Isolation od Creative Assembly.Firma ktora chyba nigdy nie zawiodla.Umarl krol niech zyje krol ;].
Ta gra to cos wspanialego i bez dwoch zdan jak narazie gra roku.Moze tylko Dragon age nowy zagrozic wiec nie bedzie latwo ;].

Tak propo czy ktos zauwazyl wogole jak swietne jest udzwiekowienie tej gry.Normalnie chyba nigdy tak swietnie udziekowionej gry nie widzialem i nie slyszalem na oczy.WoooW.Obcego to bez namierzacza ruchu wykryjesz.Wystarczy tylko sluchac uwaznie.
A ta umiarkowana jeszcze muzyka.Mmmm.Miodzio.

ocenił(a) grę na 10
lavrenzo84

Święte słowa. Udźwiękowienie to po prostu majstersztyk. Na porządnym zestawie wielokanałowym zapiera dech w piersiach. Gram na PS4 i już wiem, że to jedna z najlepszych gier jakie ta konsola otrzyma przez cały swój cykl życia.

ocenił(a) grę na 10
lavrenzo84

Troszkę klimatu w trybie - survival:)

https://www.youtube.com/watch?v=GVztPTGBSko&list=UUIeaxRCoSLFLHvrCInghqcw