Tak wgniatajacej w fotel atmosfery i klimatu juz dawno nie widzialem w grach i jeszcze tak bardzo filmowa gra o Obcym ;]
Same plusy chyba ;].
No, mały minus może za kupę czasu, który musimy poświęcić grze zanim zabawa w kotka i myszkę z obcym się zacznie - pierwszy akt twórcy mogli kapkę skrócić.
Masz racje dosc dlugi poczatek i troche na sile no ale coz ;].Wkoncu musieli zostawic sobie Obcego na deser a nie odrazu jako przekaska ;]
wiez mi ze ta gra to taka 5 czesc Obcego !. ;].Mozesz wiezyc lub nie ale naprawde fabula jest swietna i tak wlasnie wyobrazalbym sobie Obcego 5 gdzie glowna role gra corka Replay ;].
W dodatku to my sterujemy postacia i to od nas zaleza losy glownego bohatera.To my mozna powiedziec ze jestesmy glownym bohaterem.
Zgadza się, można to traktować jako kolejną część sagi tym bardziej, że historia z tej gry jest uznana przez studio FOX (właściciela marki) za integralną część uniwersum "Obcego". Dla fana to jest 10.
Jako fan Obcego muszę się zgodzić, to jest jedyna gra którą mógłbym wpisac do kanonu, chociaż nie spieszę się z takimi opiniami na razie bo jeszcze całej gry nie przeszedłem. Tak czy inaczej jest to najlepsza gra z Obcym jaka powstała i moja ulubiona gra na Świecie.
Z innej beczki: Aliens Colonial Marines również uznawane jest fabularnie za część sagi (co już tak nie cieszy bo jaka jest gra to każdy wie, a przedstawienie historii jest równie koślawe). Pozdrawiam fana :)
Wiem, wiem, nie umknęło mi to ale to takie tam gadanie gryzipiórków...
Ja trzymam się swoich przemyśleń i własnego zdania. To co ustalą garnitury tam w biurze FOX to już mnie nie interesuje, oni pewnie przede wszystkim chcą sprzedajać produkt ;) Ogólnie jestem jednym z nielicznych którzy grali w A:CM z przyjemnością, przy czym głównie w trybie wieloosobowym. Single player był mdły. Ale szkoda wspominać, kiedy nadszedł tak potężny tytuł, godny legendy Obcego! ;)
Pozdrawiam również!
Godny to malo powiedziane ;].
Pamietam jak dzis kiedys gralem pierwszy raz w Aliens vs predator z 1999 roku to byla masakra.Ten klimat i ta grafika i ten gameplay.
Do dzis uwazam ze to najleprza gra w tym uniewersum.2 czesc mi sie juz nie podobala a puzniej Rebelion znowu powrocil i bylo znowu fajnie ale to juz nie to samo co 12 lat temu ;].Puzniej powstala takie dno jak Colonial Marines i ogolnie upadek firmy Gearbox.
A dzisiaj jest Alien Isolation od Creative Assembly.Firma ktora chyba nigdy nie zawiodla.Umarl krol niech zyje krol ;].
Ta gra to cos wspanialego i bez dwoch zdan jak narazie gra roku.Moze tylko Dragon age nowy zagrozic wiec nie bedzie latwo ;].
Tak propo czy ktos zauwazyl wogole jak swietne jest udzwiekowienie tej gry.Normalnie chyba nigdy tak swietnie udziekowionej gry nie widzialem i nie slyszalem na oczy.WoooW.Obcego to bez namierzacza ruchu wykryjesz.Wystarczy tylko sluchac uwaznie.
A ta umiarkowana jeszcze muzyka.Mmmm.Miodzio.
Święte słowa. Udźwiękowienie to po prostu majstersztyk. Na porządnym zestawie wielokanałowym zapiera dech w piersiach. Gram na PS4 i już wiem, że to jedna z najlepszych gier jakie ta konsola otrzyma przez cały swój cykl życia.