PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699775}

Obcy: Izolacja

Alien: Isolation
2014
8,0 4,4 tys. ocen
8,0 10 1 4358
Obcy: Izolacja
powrót do forum gry Obcy: Izolacja

Wiem, że te gry to dwie różne bajki, ale którą lepiej kupić i dlaczego? Dodam tylko, że w Obcego żadnego nie grałam, za to film ubóstwiam. Co do Far Cry'a to grałam tylko w trójkę i bardzo mi się podobała, a z tego co widzę to 4 jest podobna.

ocenił(a) grę na 7

https://www.youtube.com/watch?v=YBGh8PW16yI
https://www.youtube.com/watch?v=JDfe6Jaebk4

ocenił(a) grę na 9

Hejka, akurat ukonczylem far cry 4 , i własnie gram w obcego ;) wiec pozwole sobie wtrącić słówko : Otóż far cry 4 męczyłem z 2 tyg ukończyłem i dalej sobie w niego pogrywam bo nawet po skonczeniu jest co robic i dalej gdzie iść ( rozbudowany świat mnogość misji) , za obcego wziąłem sie przedwczoraj i jestem gdzieś tak poza połowa (tak mi sie wydaje bo nie wiem gdzie jestem ;) i zaczyna mnie troszeczkę nużyć, podsumowując : jesli nie spisz na kasie i chcesz dłużej cieszyć sie grą to far cry , ale z kolei jeśli jesteś "maniaczką horrorów ;)" to nic Cię tak nie wystraszy jak alienik ( przynajmniej zabijając Cie przez 1'sze 50 razy , bo potem zaczyna wkurzać plącząc się tu i tam i przeszkadzając w wykonaniu zadania :) w far cry 4 gralo mi sie z przyjemnoscią do samego konca i chcę wiecej , a alien isolation troche mnie juz meczyc zaczyna ,chociaż może jeszcze gra mnie czymś zaskoczy bo klimacik jest cool oj.. ;) mam nadzieje że doradziłem :)

ROBERTHUNT

Obcy straszny ??? Człowieku, obcy nie jest straszny, zagraj w Outlasta to się dowiesz co to prawdziwy survival horror a nie jakaś podróba Aliensów

ocenił(a) grę na 9
wolfpredator2002

Wiem, grałem troche w Outlasta....i sobie odpuściłem, ta gra jest chora ;)

wolfpredator2002

Przeszedłem Outlasta i Obcego i uważam, że Obcy jest straszniejszy. Na początku Outlast wydaje się być straszny ale później mnie tylko śmieszył. Te same niedorobione twarze u wszystkich przeciwników i te siusiaki na wierzchu xD.

ocenił(a) grę na 10
SubZeroWawa

Mialem identyczne odczucia. Dodatkowo przeciwnicy w Outlast chodza tymi samymi sciezkami i latwo przez to przewidziec ich zachowanie.

ocenił(a) grę na 9

Porównujesz nie dość, że dwie skrajnie odmienne gry to jeszcze na dodatek nie grałeś w żadną z nich? :D

Edit: Ah, pytasz się o zakup, już rozumiem ;P

użytkownik usunięty
Hustla

Kupiłam i zaczęłam już grać w FC4, ale na Obcego też na pewno zapoluję ;)

ocenił(a) grę na 9

Raczej obcy zapoluje na Ciebie :)
Niechcący wysłałem Ci zaproszenie, odrzuć je :)

ocenił(a) grę na 8

Twój nick sam powinien ci odpowiedzieć co kupić.Dwie gry zupełnie dwa światy, ja kocham FC i grałem we wszystkie części, nowej nie mam i szczerze nie śpieszy mi się do jej kupna z racji tego że to będzie jak FC3 czyli świetny ale może poczekać.Aliena wziąlem dayone i nie żałuję.Warto dodać że jestem fanem uniwersum natomiast nie jestem fanem gier survival horror.Ale Aliena skończyłem na poziomie hard i tym bardziej radzę ci się w niego zaopatrzyć bo gra jest świetna.Zalecam najwyższy poziom trudności w celu czerpania największej satysfakcji z gry i nie słuchaj głupot jak będziesz grać mądrze to zginiesz max kilkanaście razy przez całą grę.Pozdrawiam