PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726301}
7,2 2,4 tys. ocen
7,2 10 1 2438
Outlast 2
powrót do forum gry Outlast 2

Kolejna część przebijająca pierwowzór. Niesamowite dźwięki, mroczny klimat. Im dalej gracz wciąga się w linię fabularną, tym bardziej idzie o zawał. W tej części ewidentnie mamy dostęp do szerszej przestrzeni i o wiele częściej musimy używać naszej kamery. Polecam!

fiImweb24

Ja jestem bardzo zadowolona, bo moje oczekiwania wobec tej gry zostały spełnione, jednakże bałam się nieco mniej niż przy pierwszej części. Choć przeciwników czyhających na nas na każdym kroku jest znacznie więcej, tak samo jak przestrzeni do uciekania, to po pewnym czasie robi się to nieco irytujące. Doceniam na pewno rozszerzenie o możliwość nagrywania materiałów i ich odtwarzania, korzystania z mikrofonu kamery oraz chowania się w dotychczas nietypowych miejscach. To jest zdecydowanie duży plus. Fabuła też była bardzo ciekawa, ale przyznam, że trzeba było włożyć więcej trudu w odszukiwanie karteczek, by się czegoś więcej dowiedzieć i niestety nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe nawet już po zakończeniu gry. Czekam już za to na dodatek, który pozwoli lepiej zapoznać się z postaciami i wydarzeniami z dwójki.