PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606440}
8,9 6,0 tys. ocen
8,9 10 1 6016
Planescape: Torment
powrót do forum gry Planescape: Torment

jaki jest wasz ulubiony towarzysz?
Ja najbardziej polubiłem Annę ze względu na romans ;)

ocenił(a) grę na 10

Morte, bo... Morte ;) i oczywiście Emilian Kamiński

ocenił(a) grę na 10
adrenalynn_

Hm.. Morte za jego boskie teksty i Bezimienny, za całokształt, takiej postaci nie było w żadnej grze,filmie ani książce :)

użytkownik usunięty
ithyphallic90

zgadzam sie

ocenił(a) grę na 10
adrenalynn_

Morte jest najlepszy i tyle no i fakt zaraz potem Anna

ocenił(a) grę na 10

Nie jestem w stanie wskazać ulubionego. Jedno z niewielu dzieł (bo nie mam tu na myśli tylko gier), gdzie wszystkie główne postaci są przemyślane i świetne! Morte wnosił wiele lekkości do gry, ale nie jestem w stanie powiedzieć, że lubię go bardziej niż Dak'Kona czy Annę. Piękna, cudowna gra!

ocenił(a) grę na 10

Zdecydowanie Morte, chociaż wszystkie są na swój sposób ciekawe.

iktorn

Dopiero teraz zacząłem grać w Tormenta bo akurat mam troche wolnego czasu na hpryzoncie, obydwa Baldury to moje ulubione gry, pasjonują mnie w ogole rpegi wszelkiej maści, więc stwierdziłęm ze nie grac do tej pory w legendarnego tormenta to troche wstyd ;p

Korzystając z okazji mam mały problem :
Możecie mi powiedzieć gdzie można odpocząć w Tormencie ? Cały mój team jest na wykończeniu (mają do 5 HP, nie więcej) i chciałem się zregenrować jak robiłem to w Baldurach, Neverwinterach i Icewindach.
Byłem juz w kilku karczmach i gospodach i w każdej mam informację "nie możesz odpoczywac na tym obszarze", gadałem też z karczmarzami i nie zauważyłem opcji odpocznij, czy coś w tym stylu.
O co biega, czy to jakis bug, czy po prostu nie wiem jak się to robi ? ;)

ocenił(a) grę na 10
Bloodbane

Pewnie już sprawę rozgryzłeś, no ale .. jeśli do dyspozycji masz pierwsze dzielnice Ula to odpocząć można na Placu Szmaciarzy ( u wiedźmy, która może nauczyć Cię sztuki ... magii znaczy... do tego kobitka uzdrawia więc, jeśli drużyna nie narzeka na zmęczenie to wcale nie musisz spać... wystarczy trochę farmaceutyków ) oraz w hmm... płn-zach. kwadrancie w gospodzie (ta część z której się wychodzi do Placu Szmaciarzy)... pobyt płatny, o ile mnie pamięć nie myli, chyba że pozbędziesz się kolesia któremu ukradli .. widelec :D, wtedy w ramach wdzięczność możesz mieć tyle osobo-godzin ile dusza zapragnie ;). (Quest do rozwiązania bez wychodzenia z tej dzielnicy więc szybko będziesz miał bezpłatne leże). Więcej miejsc pojawi się wraz z odkryciem nowych lokacji.

iktorn

Stokrotne dzięki :D
A jak jestem w tej wiosce pod ziemią gdzie mieszka Farod, to jest tam jakieś miejsce do odpoczynku ? :)
Drużynę mam strasznie ranną i zawsze w takich sytuacjach odpoczywałem, bo szkoda było mi mikstur które przydają sięw walce (czyli na szybko).

ocenił(a) grę na 10
Bloodbane

W samej wiosce to nie wiem ... być może u Marty szwaczki... coś mi się tak kojarzy (chociaż jakiś czas tam nie byłem :D wiec pewności nie mam). Na pewno na Ziemiach Umarłych jak wykonasz dla nich zadania i dowiedziesz swojej wartości to gadając z tym ich wodzem Posępnym Hargrimmem ( czy wcześniej jest to możliwe to nie wiem). Ale problemów z udowodnieniem swej wartości nie będziesz miał, gdyż większość (z wyjątkiem jednego) zadań w tej lokacji nie wymaga walki. Zresztą i tak wykonać je musisz... no chyba, że postanowisz wszystkich wyciąć w pień, ale wtedy to sobie raczej nie odpoczniesz :D.

ocenił(a) grę na 10

Ja z kolei bardzo lubię Dakkona. Pod względem grywalności gór nie przenosi ale ma jakiś taki klimat... respekt wzbudza... :D

Dak'kon. Za jego historię, respekt, lojalność wobec Bezimiennego, za pewne zasady, za misję, za mądrość, za tajemniczość, za Nieprzerwany Krąg Zerthimona.

czacha wymiata pod względem charakteru (moim zdaniem najbarwniejsza postać w grze), jeżeli chodzi o najlepszego to dobrze rozwinięty i ulepszony Ignus jest potężny (chyba najlepszy w drużynie o ile nie gramy magiem i nie wrzucamy czarów w dakkona, który teorytycznie jest zbędny i można go sprzedać za niezłe zaklęcia;)