jaki jest wasz ulubiony towarzysz?
Ja najbardziej polubiłem Annę ze względu na romans ;)
Hm.. Morte za jego boskie teksty i Bezimienny, za całokształt, takiej postaci nie było w żadnej grze,filmie ani książce :)
Nie jestem w stanie wskazać ulubionego. Jedno z niewielu dzieł (bo nie mam tu na myśli tylko gier), gdzie wszystkie główne postaci są przemyślane i świetne! Morte wnosił wiele lekkości do gry, ale nie jestem w stanie powiedzieć, że lubię go bardziej niż Dak'Kona czy Annę. Piękna, cudowna gra!
Dopiero teraz zacząłem grać w Tormenta bo akurat mam troche wolnego czasu na hpryzoncie, obydwa Baldury to moje ulubione gry, pasjonują mnie w ogole rpegi wszelkiej maści, więc stwierdziłęm ze nie grac do tej pory w legendarnego tormenta to troche wstyd ;p
Korzystając z okazji mam mały problem :
Możecie mi powiedzieć gdzie można odpocząć w Tormencie ? Cały mój team jest na wykończeniu (mają do 5 HP, nie więcej) i chciałem się zregenrować jak robiłem to w Baldurach, Neverwinterach i Icewindach.
Byłem juz w kilku karczmach i gospodach i w każdej mam informację "nie możesz odpoczywac na tym obszarze", gadałem też z karczmarzami i nie zauważyłem opcji odpocznij, czy coś w tym stylu.
O co biega, czy to jakis bug, czy po prostu nie wiem jak się to robi ? ;)
Pewnie już sprawę rozgryzłeś, no ale .. jeśli do dyspozycji masz pierwsze dzielnice Ula to odpocząć można na Placu Szmaciarzy ( u wiedźmy, która może nauczyć Cię sztuki ... magii znaczy... do tego kobitka uzdrawia więc, jeśli drużyna nie narzeka na zmęczenie to wcale nie musisz spać... wystarczy trochę farmaceutyków ) oraz w hmm... płn-zach. kwadrancie w gospodzie (ta część z której się wychodzi do Placu Szmaciarzy)... pobyt płatny, o ile mnie pamięć nie myli, chyba że pozbędziesz się kolesia któremu ukradli .. widelec :D, wtedy w ramach wdzięczność możesz mieć tyle osobo-godzin ile dusza zapragnie ;). (Quest do rozwiązania bez wychodzenia z tej dzielnicy więc szybko będziesz miał bezpłatne leże). Więcej miejsc pojawi się wraz z odkryciem nowych lokacji.
Stokrotne dzięki :D
A jak jestem w tej wiosce pod ziemią gdzie mieszka Farod, to jest tam jakieś miejsce do odpoczynku ? :)
Drużynę mam strasznie ranną i zawsze w takich sytuacjach odpoczywałem, bo szkoda było mi mikstur które przydają sięw walce (czyli na szybko).
W samej wiosce to nie wiem ... być może u Marty szwaczki... coś mi się tak kojarzy (chociaż jakiś czas tam nie byłem :D wiec pewności nie mam). Na pewno na Ziemiach Umarłych jak wykonasz dla nich zadania i dowiedziesz swojej wartości to gadając z tym ich wodzem Posępnym Hargrimmem ( czy wcześniej jest to możliwe to nie wiem). Ale problemów z udowodnieniem swej wartości nie będziesz miał, gdyż większość (z wyjątkiem jednego) zadań w tej lokacji nie wymaga walki. Zresztą i tak wykonać je musisz... no chyba, że postanowisz wszystkich wyciąć w pień, ale wtedy to sobie raczej nie odpoczniesz :D.
Ja z kolei bardzo lubię Dakkona. Pod względem grywalności gór nie przenosi ale ma jakiś taki klimat... respekt wzbudza... :D
Dak'kon. Za jego historię, respekt, lojalność wobec Bezimiennego, za pewne zasady, za misję, za mądrość, za tajemniczość, za Nieprzerwany Krąg Zerthimona.
czacha wymiata pod względem charakteru (moim zdaniem najbarwniejsza postać w grze), jeżeli chodzi o najlepszego to dobrze rozwinięty i ulepszony Ignus jest potężny (chyba najlepszy w drużynie o ile nie gramy magiem i nie wrzucamy czarów w dakkona, który teorytycznie jest zbędny i można go sprzedać za niezłe zaklęcia;)