Które wypowiedzi i dialogi z Planescape: Torment najbardziej zapadły Wam w pamięć? Jakie są Wasze ulubione opisy, sceny, wątki, lokacje, postacie z drużyny Bezimiennego i spoza niej?
Przybytek Zaspokajania Żądz Intelektualnych :) spędziłem tam wiele godzin :)
Co do reszty - za dużo tego jest żeby wymienić - moge za to powiedzieć nie przypadli mi do gustu Vhailor i Nordom, Mortego też czasami miałem ochote sie pozbyć jednak posiadał zbyt wiele istotnych informacji ... Najprzydatniejszą postacią w drużynie był Dak'kon - który robił za tanka na linii frontu - Vhailor może mu naskoczyć :) Najmniej użyteczną bojowo - Anna - ale jak można jej nie mieć w drużynie...
Morte (z zachwytem): Nowe przekleństwo! O kurde!
Kamiński świetnie się spisał w jego roli :)
Wszytkie postacie są świetne, ale najbardziej lubiłem Nordoma (bo "pocieszny"), Vhailora za wygląd i ideologię, której mimo wszystko nieco się bałem, a także Mortego i Annę za humor. Nudni są za to Dakkon i Niesława, o ile ten pierwszy jest w miarę przydatny i może nas nieco nauczyć to Niesława w zasadzie nie nadaje się do niczego ;d A Ignusa nigdy nie przyłączyłem bo wiadomo co robi pod koniec :)
Słup czaszek jest niezły ogólnie Bathor.W sumie nie ma tam złych lokacjii.Ale wyróżniłbym właśnie Bathor,potem Fortece żalu i jeszcze te podziemia Sigil ,,ziemie umarłych " czy jakoś tak.Z postaci to działam mi na nerwy chyba tylko modron zresztą cała ta kosta modrona jest taka ujmę tak jakby dzisiaj ,,Planescape,,," miał premiere to kostka wyszła by pewnie postaci DLC.
Zresztą miałem chęć założyć temat czy myślicie kiedyś powstanie druga część?
Sami twórcy pierwszej dają do zrozumienia nie ma na to szans.Raczej tylko na nowy tytuł z tego uniwersum czyli raczej od tych sam twórców drugiej części nie będzie a chyba najlepiej jakby robili to Ci sami ludzie.Jestem pewien ktokolwiek by inny za to wziął to było by co najwyżej średnio...........
Huh, myślę, że sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie. ('Mimo to wciąż będę utrzymywał, że *poznajemy* samych siebie przez pytania, jakie zadajemy, a nie przez te zadane' ;)) A czy *chciałbyś*, żeby taki sequel powstał albo może masz jakiś pomysł na fabułę?
Najbardziej zawsze wspominam Fortece Żalu. Wszystkie dialogi tam, z wcieleniami i ze Śmiertelnością. Naprawdę, zawsze jak przechodzę tę grę, jestem zdumiona jak bardzo mnie ona porusza. Na drugim miejscu jest Słup Czaszek. Z postaci najbardziej lubię oczywiście Morte, ale Anna i Dakkon też byli w porządku.
Ohhh i bym zapomniała: Ravela Szaradna! Do tej pory mam w głowie to jej : "Cóż może zmienić naturę człowieka?"
"Będę na ciebie czekać w komnatach śmierci... Najdroższy."
"Żuchwa zwisa mi na nitce"
"Szpicuj się!"
Najlepsza postać....Morte. Najlepszy wątek...Rachela. Najlepsza lokacja..brak. Wszystkie są na równi moim zdaniem