PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606440}
8,9 6,0 tys. ocen
8,9 10 1 6021
Planescape: Torment
powrót do forum gry Planescape: Torment
ocenił(a) grę na 10
800dpi

na szczęście brak. Są książki, aczkolwiek na kolana nie powalają.

Kenavru

w zasadzie można powiedzieć, że ta gra jest książką sama w sobie;) (o ile nie gramy debilem)

ocenił(a) grę na 10
800dpi

Film "Memento" Nolana - tatuowanie zapisków na ciele bohatera... Ukazał się niedługo po grze. Przypadek? Możliwe, ale motyw podobny.

_ENKI_

nie no wiem o jaki film chodzi ale z grą nie ma nic wspólnego

ocenił(a) grę na 10
800dpi

Film nie ma nic, wiem, ale motyw tatuowania zapisków na ciele ma :)

ocenił(a) grę na 10
800dpi

Czytając Tożsamość Bourne'a, poznając losy głównego bohatera miałem podobne odczucia jak w Tormencie. Utrata pamięci, ludzie, którzy chcą cię zabić z niewiadomego powodu. A także sam bohater, który ciągle dowiaduje się o sobie nowych rzeczy, odkrywa swoje umiejętności oraz poznając "starych znajomych' uświadamia sobie, że wcześniej musiał być prze-kozakiem :)

ocenił(a) grę na 10
800dpi

Pamiętam że wiele lat temu, w telewizji widziałem jakiś film w którym jeden z bohaterów był ucharakteryzowany identycznie do
postaci z plakatu gry Planescape: Torment. Niestety nie wiem co to był za film.

ocenił(a) grę na 9
Mariusz005

Janosik? ;D

ocenił(a) grę na 10
Lukas_Art

No raczej nie, bo gadali po angielsku :P

użytkownik usunięty
800dpi

Nie obraziłbym się gdyby powstał taki film, ale bez zmian w stosunku do gry + nie jeden film na całą fabułę, a 2-3.

no to co najmniej taka produkcja ja władca pierścieni mogłaby oddać i tak niewielką część gry

ocenił(a) grę na 10
800dpi

Jak już to serial i to niekrótki. W dodatku serial który wymagałby gigantycznego budżetu.

Lepiej zostawmy wszystko wyobraźni ;)